Sursa foto cotidianul.ro

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, a acordat un interviu în exclusivitate ziarului Incomod în cadrul căruia a vorbit despre scandalul de corupție din Guvern, după ce trei miniștri au fost audiați la Direcția Națională Anticorupție, iar pentru doi dintre aceștia s-a formulat cerere de urmărire penală. Orban spune că cei trei ar trebui să-și dea demisia, iar în caz contrar premierul Tudose ar trebui să-i demită deși, spune liderul PNL, nu se așteaptă ca prim-ministrul să facă acest lucru, acuzând că “PSD tinde să devină un grup infracțional”.

“La ora actuală există trei miniștri care sunt implicați în anchete de corupție. Pentru doi s-a formulat cerere de urmărire penală, la Senat pentru Viorel Ilie și la Camera Deputaților pentru Rovana Plumb. Biroul Executiv al PNL a decis în unanimitate să votăm la vedere în favoarea cererilor formulate de Justiție. De asemenea, am solicitat public demisia celor trei miniștri, care din momentul în care a început urmărirea penală împotriva lor ar fi trebuit să părăsească funcțiile publice pe care le dețin și i-am solicitat și premierului, în cazul în care nu-și dau demisia miniștrii, să inițieze procedura de demitere. Sigur că nu ne așteptăm la asta din partea PSD, care tinde să devină un grup infracțional, să respecte cutumele firești pentru o societate democratică normală, dar asta nu înseamnă să nu rămânem consecvenți pe decizia noastră de a nu împiedica la nivel politic nicio anchetă penală care vizează un om politic, indiferent ce funcție deține acest om politic.”, a declarat Ludovic Orban în cadrul interviului acordat ziarului Incomod.

De asemenea, Orban a vorbit despre dorința PSD de a deține puterea absolută și de a pune monopol pe Justiție, în detrimentul democrației. În plus, liderul PNL spune că PSD este un partid putred în profunzime, care sărăcește populația și o manipulează. Un alt subiect abordat este cel al lui Sebastian Ghiță, despre care Ludovic Orban spune că nu se dorește să fie adus în țară și vorbește despre complicitate din partea unor oameni cu funcții importante în acest caz.

Citește aici interviul integral cu Ludovic Orban!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here