fbpx
luni, mai 29, 2023

Ludovic Orban, la Ploieşti: „Iohannis e un nesimţit! A declarat toleranţă zero pentru plagiat şi s-a înconjurat de plagiatori”

Citește Și

- Advertisement -
Prezent miercuri în Ploieşti, cu ocazia lansării oficiale a organizaţiei judeţene a Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban, preşedintele formaţiunii, l-a criticat în termeni duri pe Klaus Iohannis, reclamând că „s-a înconjurat de plagiatori” şi că „sfidează opinia publică”. Orban i-a taxat şi pe liderii coaliţiei PNL-PSD, declarând că aceştia au „suspendat democraţia” în Parlament.

La conferinţa de presă organizată miercuri la sediul Forţa Dreptei Prahova au participat Ludovic Orban, preşedintele partidului, deputatul Violeta Alexandru, deputatul George Ionescu, preşedintele organizaţiei judeţene, şi Dragoş Rusu, preşedintele Forţa Dreptei Ploieşti.

Subiectul a fost deschis de Violeta Alexandru, care a reclamat diverse tactici prin care parlamentarii puterii blochează dezbaterea unor proiecte legislative importante, afirmând că „democraţia este în acest moment în pericol”. Ludovic Orban a venit, la rândul său, cu mai multe exemple.

- Advertisement -
Ludovic Orban: „Cei care conduc astăzi România sunt nişte nomenclaturişti obişnuiţi fie să asculte ordine, fie să dea ordine”

„Democraţia e suspendată în Parlament. Parlamentul aproape nu mai există. Nu poţi să spui că există când programul de lucru e o zi pe săptămână. Cum să dezbaţi legi importante? La legea justiţiei, termenul de dezbatere a fost impus de majoritatea guvernamentală la o oră. Cum să dezbaţi legea privind statutul magistraţilor într-o oră? Erau sute de amendamente, nu s-au putut prezenta nici zece la sută dintre ele, astfel încât parlamentarii să înţeleagă. Alte chestiuni: răhăţişurile procedurale pe care le folosesc pentru a justifica încălcarea regulamentului. Noi avem proiectul de lege privind tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor depus din data de 15 iunie. Nu ne recunosc ca lider de grup. Violeta Alexandru le-a solicitat celor doi preşedinţi să convoace birourile permamente reunite, să demareze procedura de dezbatere şi adoptare a proiectului de lege. Nici până astăzi birourile permanente reunite nu au demarat procedura”, a detaliat Ludovic Orban.

„Sunt multe alte exemple. Haideţi să fim cinstiţi! Ce democraţie ai? Unde aţi văzut vorbindu-se la televizor de plagiatul lui Ciucă? I-am cerut demisia după Consiliul Naţional. De fapt i-am cerut lui Iohannis, care a declarat toleranţă zero faţă de plagiat, ca un nesimţit ce este… să fii înconjurat de plagiatori şi tu să declari toleranţă zero faţă de plagiat asta este nesimţire, nu poţi să califici altfel decât ca o sfidare a opiniei publice. Tu ţi-ai pus în poziţia de premier, ministru de Externe, ministru al Educaţiei, nişte plagiatori! Cei care conduc astăzi România nu sunt democraţi. Sunt nişte nomenclaturişti care sunt obişnuiţi fie să asculte ordine, fie să dea ordine, care nu înţeleg ce înseamnă dezbaterea, nu înţeleg ce înseamnă drepturi şi libertăţi individuale, nu înţeleg elementele fundamentale ale democraţiei şi care vor să rămână permanent la putere”, a completat Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FOTO/Doi soți au căzut în gol pe Valea Caraimanului după ce au alunecat pe zăpadă. Un elicopter SMURD i-a preluat pe răniți

Accident pe munte în această după- amiază. Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați să intervină pentru recuperarea a două...

Mai Multe Articole Ca Acesta