Doamna ministru de interne, Carmen Dan, este un personaj foarte interesant. Plantată de PSD la comanda polițiștilor, jandarmilor și mai ales a ofițerilor de informații de la Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), doamna are o misiune grea. Analizând fermitatea cu care a cerut demiterea șefului Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu, după  scandalul cu polițistul pedofil am așteptat o reacție fermă din partea dumneai și după scandalul cu polițiștii care au descins la o adresă greșită, un subiect mediatizat intens la TV. Desigur, să ceară sancționarea actualului șef al Poliției Române propus chiar de domnia sa sau mai degrabă de PSD ar fi fost strigător atât la cer cât și la șefia partidului.
Profit de faptul că multe dintre articolele mele ajung pe masa ministrului de Interne să aduc la cunoștința doamnei Carmen Dan o situație de fapt cu care atât eu cât și câțiva colegi ne confruntăm de ceva vreme. Un angajat M.A.I. ”de bine” ne-a sesizat faptul că de mai mulți ani salariile de merit pentru lucrări excepționale sunt împărțite între șefi/șefuleți și piloși, fără ca aceștia să fi ieșit în evidență cu ceva. Ba mai mult, același personaj ne-a spus că și niște polițiști reținuți și arestați pentru diferite ”violări” ale unor articole din codul penal ar fi beneficiat de aceste măriri salariale pentru lucrări excepționale ceea ce nu ar fi chiar moral față de polițiștii onești, care muncesc peste program fără a fi plătiți și își văd de treaba lor respectând și aplicând legea, nu încălcând-o precum ”penalii”. (afirmație  făcută de Klaus Iohannis)
În acest sens colegii mei au trimis o solicitare pentru a afla cine sunt cei care beneficiază de aceste salarii de merit și ce lucrări excepționale au făcut. Ni s-a răspuns negativ de către Inspectoratul General al Poliției Române menționându-se în răspuns că aceste prime pe bani publici sunt confidențiale ba chiar și secrete de serviciu. Culmea, o altă instituție aflată în subordinea dumneavoastră, și anume Direcția Generală Anticorupție, răspunde pozitiv solicitărilor noastre având aceeași întrebare.
Credeți-mă, doamna ministru, că sunt blocat. Analizând solicitările trimise la DGA am descoperit că la vremea trimiterii solicitării șef al instituției era domnul Cătălin Ioniță. Și la data primirii răspunsului pozitiv tot domnul Ioniță era șef la DGA.  Care domn Ioniță este acum șeful Poliției Române. Iar refuzul la solicitările trimise către Poliția Română, repet, cu exact aceeași întrebări adresate și DGA-ului, sunt primite pe mandatul dânsului. Și nu cred că legea s-a schimbat recent…
Drept pentru care colegii mei au trimis o solicitare în atenția dumneavoastră pentru a sprijini acest demers jurnalistic, să faceți lumină între DGA și Poliția Română și să ne spuneți dumneavoastră de ce aceste prime la DGA erau publice și la Poliția Română secrete de serviciu. Totodată am încredere că dumneavoastră veți afla repede cine greșește, DGA sau IGPR și îl veți mustra ori pe fostul șef  DGA Cătălin Ioniță pentru că a făcut publice niște informații secrete ori pe șeful Poliției Române, același Cătălin Ioniță, pentru că încalcă prevederile Legii 544 privind accesul la informații de interes public.
Un ultim aspect foarte grav unde dumneavoastră nu ați avut nicio reacție este reprezentat de ieșirile publice ale unui cadru activ al ministerului dumneavoastră
care a făcut niște acuzații incredibile: ofițerul a spus că a fost supus la presiuni incredibile și torturat în sediul DNA Ploiești de procurori care sunt niște infractori.
Nu înțeleg de ce Ministerul de interne nu ia poziție public despre aceste presupuse infracțiuni a căror victimă este un ofițer M.A.I. Foarte important de menționat este faptul că acest ofițer, Adrian Rădulescu pe numele lui, este trimis în judecată de DNA dar și cercetat tot de DNA Ploiești în alt dosar pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență și operațiuni de comerț incompatibile cu funcția. Chiar nu vă gândiți că dacă va mai fi audiat de acei procurori infractori va fi supus iar la presiuni și chiar tortură?!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here