Mădălin Mihailovici, directorul general Veolia România, a vorbit în premieră despre situația contractelor pe care compania le are cu Primăria Ploiești.

Concret, la Ploiești, Grupul Veolia are concesionat serviciul de apă canal prin Apa Nova și serviciul de termoficare prin Veolia Energie Prahova.

Dacă în ceea ce privește primul contract lucrurile merg într-o direcție bună, societatea propunându-și să sprijine Primăria Ploiești pentru a finaliza lucrările la stația de epurare, în cel de-al doilea Grupul Veolia a ridicat problema tarifului la gigacalorie. Mădălin Mihailovici a susținut că în cazul în care Primăria Ploiești nu înțelege că este nevoie să se ajusteze prețul la termoficare la nivelul celui reglementat de ANRE, compania va rezilia contractul cu municipalitate înainte de termenul final.

”Veolia are practic în Ploiești două contracte de concesiune. Unul este cel de apă, care mai are destui ani până la terminarea parteneriatului public privat. Și aici pot să vă spun că facem demersuri pe lângă Primăria Ploiești ca să ajutăm în realizarea stației de epurare pentru că sunt într-un impas.

Noi ne-am înaintat sprijinul ca din fondurile Grupului Veolia să construim stația de epurare a Ploieștiului, să facem din această stație un al doilea model precum stația de epurare de la Glina, cea a Bucureștiului, bineînțeles, negociind cu primăria modul în care să facem ca valoarea acestei construcții să poată fi suportată de ploieșteni în cele mai bune condiții.

Așadar, vizavi de contractual de apă nici nu se pune problema, aici chiar dorim să ajutăm.

Vizavi de contractul de concesiune pe ceea ce înseamnă partea de termie, partea de încălzire a orașului Ploiești, ca să discut neacademic, aici contractul de concesiune normal expiră în 2019.

Ploieștenii și toată lumea trebuie să știe că practic la Ploiești este cea mai ieftină gigacalorie din țară, aceasta fiind de 182 lei/gigacaloria.

Dacă prețul gigacaloriei reglementat de ANRE (n.r. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei) este 284 lei/ gigacalorie, asta înseamnă că nu avem cum să fim sub prețul reglementat de ANRE.

Pot să vă spun foarte clar că lucrăm de ani de zile în pierdere. Așadar, Grupul Veolia lucrează în pierdere. Nu putem să mergem așa mai departe. Dorim și vor începe negocierile cu Primăria Ploiești pentru a ajunge la un preț astfel încât să putem să facem această afacere să fie una profitabilă, pentru că gândiți-vă că avem o pierdere de 100 lei între prețul minim recunoscut și ceea ce avem noi la ora actuală.

Pot să vă spun sincer că dacă nu reușim să avem un preț astfel încât afacerea să meargă profitabil, să ajungem să facem profit, vă spun sincer, trece iarna, vom respecta ploieștenii, dar dacă nu vom reuși să ne găsim prețul corect, la primăvară vom pleca înainte de terminarea concesiunii, vom demara toți pașii legali. Eu sper să nu ajungem acolo.

Dar, dacă noi plecăm, oricine ar veni să preia serviciul, indiferent, că serviciul va fi internalizat în cadrul primăriei sau va veni altă companie, prețul minim de la care se pleacă este prețul minim reglementat”, a explicat Mădălin Mihailovici, pe larg, situația contractelor pe care Grupul Veolia le are cu Primăria Ploiești.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here