fbpx
vineri, septembrie 22, 2023
21.3 C
Ploiești
spot_img

MAE le recomandă românilor să părăsească Rusia cât mai curând!

Citește Și

- Reclamă -
ALERTA DE CALATORIE IN RUSIA | Ministerul Afacerilor Externe a transmis o recomandare adresată cetăţenilor români care au de gând să călătorească în Rusia sau se află deja acolo, solicitându-le să evite călătoria, respectiv să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse „cât mai curând”. Ultima avertizare de acest gen a vizat Ucraina şi a fost emisă cu scurt timp înainte de începerea războiului.

Alerta lansată de MAE vine în contextul suspendării zborurilor aeriene spre şi dinspre Rusia. „După cum este cunoscut, ca urmare a escaladării conflictului armat din Ucraina, România a decis, la 26 februarie 2022, închiderea spațiului său aerian pentru toate aeronavele înregistrate în Rusia, ulterior măsura fiind adoptată la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. În aceste condiții, și companiile aeriene europene și-au suspendat zborurile spre și deasupra teritoriului Federației Ruse. Având în vedere aceste restricții, precum și faptul că situația regională de securitate rămâne extrem de tensionată și cu o evoluție impredictibilă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă insistent cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale în Federația Rusă, iar celor care se află temporar în această țară să ia în considerare să părăsească teritoriul Federației Ruse cât mai curând, prin intermediul zborurilor comerciale încă disponibile”, se arată într-un comunicat transmis luni de Ministerul Afacerilor Externe din România.

ALERTA | Ce variante au românii care vor să plece din Rusia

MAE informează cetățenii români care doresc să părăsească teritoriul Federației Ruse că au, la acest moment, rute alternative de deplasare prin intermediul curselor aeriene regulate, cu escală, prin Republica Turcia/Istanbul și Emiratele Arabe Unite/Dubai sau pe cale rutieră, cu companii de transport, prin Estonia.

- Reclamă -

Totodată, MAE recomandă cetățenilor români care se află pe teritoriul Federației Ruse să își înregistreze neîntârziat prezența prin intermediul platformei www.econsulat.ro, la adresa https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza, disponibilă atât de pe PC sau laptop, cât și de pe telefonul mobil.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Moscova: +74991430427; +74991430350, al Consulatului General al României la Sankt Petersburg: +78123126141 și al Consulatului General al României la Rostov pe Don: +7(863)2831015 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Moscova: +79160179882, precum și telefoanele de urgență ale oficiilor consulare la Sankt Petersburg: +79657774338 și Rostov pe Don: +7(909)4377222.

- Reclamă -

„Ministerul Afacerilor Externe solicită cetățenilor români consultarea paginilor de Internet: http://moscova.mae.ro, http://sanktpetersburg.mae.ro, http://rostov.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie utile”, se încheie alerta emisă de MAE privind situaţia din Rusia.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Foto exclusiv – Traficant de droguri prins în flagrant în Ploiești

Polițiștii BCCO Ploiești au organizat în această după-amiază un flagrant în zona Caraiman din Ploiești.Un traficant de droguri...