fbpx
vineri, aprilie 12, 2024
spot_img

MAE respinge orice atribuire accidentului de la Ambasada Federației Ruse și cere reținere maximă în oferirea oricăror interpretări

Citește Și

- Reclamă -
 În urma incidentului care a avut loc în această dimineaţă la Ambasada Federației Ruse, MAE respinge orice atribuire de context sau semnificaţie politică. De asemenea, face apel ca ambasada să fie reţinută  în oferirea oricăror interpretări înaintea finalizării anchetei.

Astfel, MAE consideră ca „pripită şi complet nepotrivită şi inoportună calificarea în orice fel a acestui incident”.

MAE a declarat printr-un comunicat de presă: „MAE respinge totodată orice atribuire de context sau semnificaţie politică acestui incident tragic şi face apel ca Ambasada Federaţiei Ruse să manifeste reţinere maximă în oferirea oricăror interpretări înaintea finalizării anchetei autorităţilor responsabile. Până la finalizarea anchetei şi comunicarea rezultatelor acesteia de către autorităţile române competente, orice fel de ante-pronunţări reprezintă doar speculaţii nefondate”.

- Reclamă -

De asemenea, MAE a ținut să evidențieze că nu a fost afectată integritatea personalului Ambasadei Federaţiei Ruse în România şi a clădirii acesteia.

Ministerul a mai declarat că „instituţiile responsabile din România au dispus, încă din data de 24 februarie 2022, ca dispozitivul de pază şi protecţie alocat Ambasadei Federaţiei Ruse să fie suplimentat. În plus, la 5 martie, a fost dispusă o nouă măsură de consolidare a efectivelor de protecţie a Ambasadei Federaţiei Ruse, prin alocarea unui noi echipe de patrulare, sprijin şi intervenţie”.

Ambasada Rusiei la Bucureşti a transmis condoleanțe apropiaților bărbatului care a comis teribilul accident și a subliniat că „oricare ar fi motivele şoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influenţa unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata” în oraşul ucrainean Bucea. Detalii aici:

Reacția Ambasadei Rusiei: Șoferul sinucigaș a fost influențat de isteria anti-rusă

- Reclamă -

Cine este bărbatul care a murit în accident:

FOTO Un șofer a murit după ce a lovit gardul Ambasadei Rusiei, iar mașina a luat foc. Suspiciuni că a incendiat intenționat mașina. Cine este șoferul care a murit

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din România

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din RomâniaAgent în vânzǎri externe Protecția mediului este o responsabilitate comună -...
Sari la conținut