Îi place să i se spună Şomerul sau Turnător la DNA. În realitate se numeşte Vlad Constantin, un om de afaceri controversat din Comarnic, care s-a lansat” în lumea penalilor cu scandalul Tibi Oil, firmă din Câmpina pe care a deținut-o. Este cunoscut în zona Comarnic- Breaza – Azuga drept un om de afaceri care se ocupă cu afaceri cu produse petroliere, având mai multe benzinării în zona Valea Prahovei.

În urmă cu patru ani a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani. A fost acuzat că era capul unui grup infracțional organizat din care făceau parte alţi doi suspecţi și că, împreună, au înfiinţat opt societăţi comerciale în Bulgaria, prin intermediul cărora au făcut achiziţii intracomunitare de produse petroliere din România. În joc erau introduse şi firme fantomă cu ajutorul cărora cei trei vindeau pe post de benzină sau motorină, uleiurile cumpărate din ţară. Uleiurile erau vândute fictiv în Bulgaria și, fiind vorba de livrare intracomunitară, nu se plătea TVA.

Prin această modalitate s-a ajuns la o gaură în bugetul de stat de patru milioane de euro(prin neplata taxelor şi impozitelor). Oamenii legii ajuns pe firul problemei şi au pus sechestru pe bunuri imobile şi utilaje în valoare de peste 2,5 milioane de euro, toate aparţinând lui Vlad Constantin.

A fost momentul când justiţia a devenit incomodă pentru el şi momentul când a pornit atacul. L-a denunțat pe fostul deputat Mircea Roșca la DNA Ploiești, prezentând o probă video din care reieșea că a dat o mită de 20.000 de euro, pentru a obține mai multe terenuri în Azuga.

În 2013 a fost arestat şi a stat aproximativ șase luni în arest preventiv, apoi a fost plasat în control judiciar până pe data 2 noiembrie 2015. Trei ani mai târziu a fost din nou arestat preventiv de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești într-un alt dosar, care avea ca obiect săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi ultraj.

Vlad Constantin a rămas în spatele gratiilor până în decembrie 2016, când a fost plasat în arest la domiciliu. În februarie 2017, Tribunalul Prahova a admis contestația acestuia și l-a plasat din nou sub control judiciar.

Luna aceasta, însă, instanța a decis că Șomerul a încălcat anumite prevederi impuse de controlul judiciar și l-au plasat în arest la domiciliu până pe data de 12 iunie 2017, iar procurorii au cerut din nou arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Dosarul acesta se află în faza de urmărire penală, astfel că până în prezent nu a fost trimis în judecată. Cât despre celălalt dosar, Șomerul așteaptă sentința, după ce a avut termen chiar vinerea trecută, 19 mai, dar dosarul a primit o nouă amânare, până pe 21 iunie.

Șomerului nu se lasă mai prejos şi a lansat o amenințare fără precedent la adresa unui magistrat. Într-o înregistrare audio,  Vlad Constantin îi spune lui Cristinel Toader, fostul director al Poliției Locale Ploiești, că vrea să-l ucidă pe procurorul Mircea Negulescu, cel care a zdruncinat lumea corupției din Prahova.

Sursa: republikanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here