fbpx
joi, iunie 1, 2023

Magnoliile și arbuștii ornamentali, sub paza polițiștilor locali din cauza hoților

Citește Și

- Advertisement -

politia pazeste pomiCopacii sunt păziţi de poliţişti la Slatina. Hoţii s-au îndrăgostit de arbuştii şi magnoliile din oraş şi le-au smuls din rădăcini. Cu zecile. Exasperate, autorităţile locale cerut ajutorul poliţiştilor locali care au lăsat de izbelişte siguranţa cetăţenilor şi s-au plantat la firul ierbii.

24 din 24 de ore, 18 poliţişti locali patrulează pe lângă arbuştii din cartierul Progresul. Este locul cel mai căutat de hoţii de plante. Agenţii lucrează câte şase, în ture, pentru ca niciun fir de iarbă să nu dispară.

- Advertisement -

Pe parcursul a trei-patru zile, în fiecare zi constatam că materialul plantat cu o zi anterioară, acestea au dispărut de pe domeniul public. Oamenii au sustras tot ce au apucat, atât flori cât și arbuști ornamentali”, spune Adi Pop, şeful Poliţiei Locale Slatina.

În total, 50 de arbuşti au dispărut în doar şase zile. Au fost plantaţi din bani europeni, iar acum vor trebui înlocuiţi din fondurile primăriei care va plăti peste 100.000 de lei.

Agenţii care păzesc arbuştii nu primesc bani în plus pentru această muncă. Nu vor mai fi însă pe străzi ca să evite incidentele, ci vor fi consemnaţi lângă copaci.

- Advertisement -

„În loc să ne păzească copiii la şcoală… Dar trebuie o metodă ca să fie lumea mai civilizată”, spune o localnică.

Până acum, poliţiştii locali nu au reuşit să prindă niciun hoţ. Cei vinovaţi riscă amenzi între 500 şi 2.000 lei, dar şi dosar penal pentru distrugere. Nu sunt însă singurele furturi cu autor necunoscut în Slatina. De la începutul anului au fost peste 250 de reclamaţii.

Sursa: www.digi24.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Președintele Iohannis, atac dur la adresa profesorilor care continuă greva: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii care continuă greva, în cadrul unei declarații făcute joi la Chișinău,...

Mai Multe Articole Ca Acesta