Foto cu caracter ilustrativ

Mai bine de jumătate dintre furturile care au fost sesizate în Prahova în primele nouă luni ale anului au fost săvârșite în municipiul Ploiești. Totodată, Poliția a fost sesizată despre comiterea a zeci de tâlhării pe stradă.

Ziarul Incomod a solicitat Poliției Prahova date despre furturile și tâlhăriile comise în județ în primele nouă luni ale anului. Astfel, la IPJ Prahova au fost sesizate 2.318 furturi, ceea ce înseamnă peste 8 furturi pe zi, în medie. Dintre acestea, 1.287 de furturi au fost sesizate ca fiind săvârșite în Ploiești, adică o medie de aproape cinci furturi pe zi.

Din totalul de 2.318 furturi sesizate în județ, Poliția Prahova spune că 354 dintre sesizări au vizat furturi din locuință (în medie 39 pe lună), iar 132 furturi din buzunare (în medie 14,6 pe lună). Dintre acestea, 168 de furturi din locuință au fost săvârșite în Ploiești (în medie 18,6 pe lună), iar 86 de furturi din buzunare tot în municipiul reședință de județ (în medie aproape zece pe lună).

59 de tâlhării au fost sesizate la Poliție în primele nouă luni ale anului, în tot județul. Majoritatea însă, 49, au fost sesizate ca fiind săvârșite în Ploiești. Din totalul de 59 de tâlhării sesizate, 39 au fost săvârșite pe stradă (35 dintre acestea în Ploiești).

Reprezentanții Poliției Prahova spun că cifrele sunt în scădere, comparat cu anul trecut.

“Per ansamblu, față de perioada similară a anului trecut, au fost sesizate cu 15,7% mai puține infracțiuni de furt și cu 18% mai puține infracțiuni de tâlhărie.

Referitor la situația infracțiunilor de tâlhărie săvârșite concomitent cu infracțiunea de viol sau tentativă de viol asupra victimei, vă comunicăm că, în perioada de referință, la nivelul unității noastre nu au fost sesizate asemenea fapte”, au transmis reprezentanții IPJ Prahova la solicitarea ziarului Incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here