Inspectoratul Școlar Prahova a furnizat lista școlilor ce vor fi comasate sau desființate, printre motivele care au stat la baza acestor decizii fiind și numărul mic de elevi ai respectivelor unități de învățământ, scrie phonline.ro.

Astfel, 5 școli din Prahova, printre care și un liceu din Ploiești, vor fi comasate sau desființate, pierzându-și personalitatea juridică.

Citește și: Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape situaţia din România

De menționat este faptul că nu Inspectoratul Școlar decide comasarea unităților de învățământ, ci decizia este luată în Consiliile Locale.

Citește și: Minor tâlhărit într-o stație de autobuz. Nu a intervenit nimeni

Va prezentăm răspunsul primit de la ISJ Prahova:

Rețeaua școlară […] este propusă și aprobată de către Consiliile Locale, cu avizul conform al inspectoratelor școlare județene.

În fiecare an, Consiliile Locale decid eventuale desființări/ comasări de unități școlare și solicită ISJ avizul conform. Acest aviz conform nu înlocuiește hotărârea de Consiliu Local. De exemplu, dacă un consiliu local solicită, și primește avizul conform din partea ISJ, dar NU emite o hotărâre de consiliu local, în fapt NU se desființează/ comasează școlile respective.

 În cursul anului școlar curent, la solicitarea Consiliului Local Ploiești, ISJ Prahova și-a dat avizul conform pentru comasarea Liceului Tehnologic “Ludovic Mrazek”, municipiul Ploiești cu Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” , municipiul Ploiești. Motivul invocat a fost scăderea drastică a numărului de elevi ai liceului menționat. 

Unitățile școlare care vor fi desființate/ comasate în anul școlar 2018-2019, la solicitarea consiliilor locale,  sunt: 

– Școala Gimnazială “C. Brâncoveanu”, oraș Breaza devine structură a Liceului Teoretic “Aurel Vlaicu”, oraș Breaza (comasare); 

– Școala Gimnazială “Principesa Maria”, oraș Sinaia devine structură a Școlii Gimnaziale “George Enescu”, oraș Sinaia (comasare);
– Școala Gimnazială, sat Ploieștiori, comuna Blejoi devine structură a Școlii Gimnaziale, comuna Blejoi (comasare);
– Grădinița Șoimești, comuna Ceptura, având înscriși doar 3 preșcolari, se va desființa.
Aurel Graur
Inspector școlar 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here