fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Mai multe școli și grădinițe din Ploiești trebuie să obțină urgent autorizația ISU

Citește Și

- Reclamă -

Opt unități de învățământ din municipiul Ploiești, școli, colegii, licee și grădinițe, trebuie să obțină cât mai repede autorizația pentru securitate la incendiu, în conformitate cu legislația în vigoare. Termenul până la care acestea trebuie să aibă documentul expiră la 30 iunie 2017, deci în mai puțin de patru luni.

Lista unităților de învățământ din Ploiești care trebuie să obțină acest document se regăsește în anunțul publicat de Primăria municipiului, administratorul clădirilor în care funcționează acesta. Administrația locală a lansat, săptămâna trecută, prin SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), procedura în vederea atribuirii contractului pentru „Întocmire documentații scenariu la incendiu, necesare obținerii autorizației ISU pentru funcționarea unităților de învățământ”. Valoarea estimată este 83.333 de lei, contractul urmând să fie atribuit pe criteriul prețului cel mai scăzut. Termenul  limită pentru depunerea ofertelor este 30 martie.

- Reclamă -

Conform detaliilor cuprinse în acest anunț, vor fi supuse autorizării clădirile în care funcționează Școala Gimnazială „I. A. Basarabescu” (str. Aleea Stungă, nr. 2) ; Școala Gimnazială „Rareș Vodă” (str. Rareș Vodă, nr.2), Colegiul Național „I. L. Caragiale” (str. Romană, nr. 57), Școala Gimnazială „Sf. Vasile” (B-dul Republicii, nr. 145), Colegiul Tehnic „Lazăr Edeleanu” – corp cămin (B-dul Petrolului, nr. 14), Grădinița cu Program Normal „Crai Nou” (str. Bobâlna, nr. 26), Grădinița cu Program Prelungit nr. 28 (str. Mărășești, nr. 58) și Liceul Tehnologic de Transporturi (str.Văleni, nr.144 G).

Guvernul a decis, anul trecut, prorogarea termenului până la care trebuie obținute aceste autorizații. Inițial, data limită anunțată a fost 31 decembrie 2016. La momentul respectiv s-a ajuns la concluzia că termenul acordat este prea scurt și nu toți proprietarii sau deținătorii construcțiilor vor putea atinge obiectivul propus. „Extinderea perioadei în care se realizează conformarea de bună voie la norma de autorizare va conduce la creșterea numărului de construcții autorizate, fără a fi necesară aplicarea unor măsuri coercitive. Totodată, prin prelungirea termenului pentru obținerea autorizației se urmărește reducerea riscului de nerespectare a termenelor de obținere a avizelor/ autorizațiilor de securitate la incendiu de către beneficiarii care nu s-ar încadra în termenul actual. Prelungirea cu jumătate de an a termenului implică și reducerea numărului de solicitări de autorizare respinse pentru neconformități, beneficiarii urmând astfel să aibă la dispoziție o perioadă mai mare de timp în care să efectueze lucrările necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu”, argumentau atunci reprezentanții Executivului.

Potrivit Legii 307/2016, obligația obținerii autorizației de securitate la incendiu revine beneficiarului investiției ori persoanei fizice sau juridice care finanțează și realizează investiții noi sau intervenții la construcțiile existente. Până la data obținerii autorizației de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcționarea construcțiilor și amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinței de securitate la incendiu rămâne în exclusivitate beneficiarilor investițiilor.

- Reclamă -

Sursa: www.telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică și clarvăzător, interviu în exclusivitate pentru Incomod

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică și clarvăzător, recunoscut la nivel mondial, a acordat un interviu în...
Sari la conținut