UPDATE: Zece bebeluși de la maternitatea Odobescu, parte a Spitalului Municipal Timișoara, au fost confirmați cu noul coronavirus. 

Comunicatul Grupului de Comunicare Strategică:

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020.
Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020.
Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative.

Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Testele mamelor au ieșit negative, iar asta înseamnă că bebelușii s-au infectat de la asistentele de la secția de neonatologie – terapie intensivă care au fost confirmate deja cu COVID 19.

La maternitaea Odobescu au fost confirmate 12 cadre medicale, cinci rude ale acestora, printre care și un copil de 8 ani, și 12 mămici.

Dintre copiii infectați, doar unul mai este în spital, restul au fost externați.

sursa: pressalert.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here