fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Mai puţin ilegală! Consilierii ploieşteni vor să completeze hotărârea de cedare a Parcului Municipal Vest

Citește Și

- Reclamă -
Mai mulţi consilieri ploieşteni propun modificarea hotărârii adoptate în martie pentru cedarea Parcului Municipal Vest către Consiliul Judeţean, după ce aceasta a fost considerată ilegală de Prefectură. Noua formă aduce unele completări, însă senzaţia la prima vedere este că tot nu răspunde tuturor problemelor ridicate la controlul de legalitate.

Ca răspuns la poziţia Prefecturii Prahova, care a considerat că hotărârea din 10 martie a încălcat mai multe prevederi legislative, consilierii locali vor acum să aducă modificări, în speranţa că aceasta nu va fi atacată în instanţă. Astfel, patru consilieri de la PNL şi viceprimarul Anca Popa, de la USR, au propus un proiect de modificare a hotărârii anterioare.

Conform proiectului propus, urmează să fie introdusă o prevedere nouă, conform căreia bunurile se transmit „cu menţinerea suprafeţei de spaţii verzi şi cu respectarea dispoziţiilor art. 18 din Legea 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor”. O altă completarea prevede că transferul „se va face pe bază de protocol de predare primire încheiat între părţile interesate, în termen de 15 zile”. De asemenea, în noua variantă, Consiliul Local specifică faptul că „personalul încadrat în cadrul Serviciului Administrare Parc Municipal Ploieşti Vest va fi preluat de către Consiliul Judeţean Prahova sau instituţiile subordonate acestuia în temeiul art. 173 din Codul Muncii”.

- Reclamă -

Prefectura Prahova cere revocarea hotărârii prin care Parcul Municipal a trecut de la Primăria Ploiești la Consiliul Județean Prahova

Instituţia a transmis luna trecută o adresă oficială, în care a solicitat anularea hotărârii, anunţând că, în caz contrar, o va ataca în instanţă. În linii mari, raportul întocmit după controlul de legalitate a evidenţiat trei abateri, fiind vorba despre încălcări ale Codului administrativ, Codului muncii şi legii specifice privind gestionarea spaţiilor verzi. Printre altele, Prefectura invocase faptul că pentru transferul de proprietate ar fi trebuit justificată încetarea interesului public local şi că schimbarea destinaţiei, reducerea suprafeţelor ori strămutarea spaţiilor verzi definite de lege sunt interzise.

Rămâne de văzut dacă aceste completări răspund la toate problemele invocate de către Prefectura Prahova. În noua formă propusă, consilierii locali fac referire la Legea 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, însă, din nou, rămâne de văzut dacă simpla invocare a legii e suficientă pentru a îndrepta problemele din prima hotărâre.

- Reclamă -

Hotărârea de cedare a Parcului Municipal Vest nu va primi viza de legalitate. “Sunt ferm convinsă că nu este legal”

Ar mai fi de menţionat că şi secretarul general al municipiului, funcţionarul cu atribuţii de verificare a legalităţii documentelor, anunţase în şedinţa din martie că nu va contrasemna de legalitate hotărârea Consiliului Local, invocând tot încălcarea unor prevederi legislative.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Parcul municipal vest arata ca o plantatie de papadie, care va avea o productie f.f. buna! Puietii pusi cu ani in urma, au fost inlocuiti alti puieti, si care sigur s-au uscat. Acetui asa zis parc vest parca ii lipseste ceva, nu stiu ce, ceea ce gasesti la parcul „Fantana cu ciresi” din Campina. In afara de cativa salcami care au crescut maricei, toti ceilalti capaci sunt PUIETI pusi cu un an in urma sau chiar anul trecut-2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...