fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

MApN face recrutări în armată: care este salariul

Citește Și

- Reclamă -

Ministerul Apărării a anunțat că începe o nouă campanie de recrutare a voluntarilor în armată, cărora li se oferă salarii atractive. La ora actuală țara noastră are aproximativ 70.000 de soldați încadrați la MApN, plus 50.000 în reverză.

MApN spune că în următorii trei ani va recruta 10.000 de voluntari, care vor încasa salarii. Săptămâna viitoare vor intra în programul de instrucție dedicat rezerviștilor voluntari peste 400 de români, atât fără experiență în domeniu, cât și rezerviști.

- Reclamă -

„O armată profesionistă are nevoie nu neapărat de carne de tun, ci are nevoie de specialişti, de experţi, de oameni care pot să dezvolte operativ mai complicat, cu armament mai complicat, cu tehnologie mult mai complicată.”, spune ministrul Apărării Naționale, potrivit stirileprotv.ro. 

Pe perioada cât sunt chemați la instrucție, rezerviștii sunt plătiți ca un militar profesionist. Un soldat ajunge cam la 1.800 lei pe lună, iar în perioada în care stau acasă și pot merge la serviciu rezerviștii primesc 30% din solda de grad și funcție, adică, pentru un soldat, puțin peste 500 lei.

Ministerul Apărării lucrează la o lege de introducere a serviciului militar pe bază de voluntariat. Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani vor putea alege stagii de instrucţie de patru luni. La final, vor primii contravaloarea a trei salarii medii brute şi vor intra în rezerva operaţională a armatei pregătită pentru înrolare în caz de mobilizare sau război, scrie romaniatv.net.

- Reclamă -

La prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:

– actul de identitate, în original şi în copie;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
– permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
– livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

FOTO Inundație la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Subsolul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a fost inundat miercuri, în urma ploilor abundente.Potrivit reprezentanților ISU Prahova, incidentul nu...