Militarul acuzat și-a omorât concubina într-un coafor din localitatea Titu, județul Dâmbovița, este angajat al Ministerului Apărării Naționale din 2009 și a avut până acum un “comportament normal”, scrie news.ro. El a trecut cu bine de ultima testare psihologică în octombrie 2017, este divorțat și are doi copii. Marți, a fost arestat, după ce s-a predat la Poliție, fiind suspendat din funcție de către reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN)

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către reprezentanții MApN, plutonierul Florin Oprea, specialist în grupa reparații și conservare a Depozitului 129 Materiale Tehnice din subordinea Bazei 2 Logistice din Târgoviște, a fost arestat marți după ce s-a predat la sediul Poliției Titu.

“Subofiterul este angajat al MApN. din anul 2009, perioadă în care a avut un comportament normal, nefiind implicat în alte evenimente. A trecut toate testările psihologice la care a fost supus conform normelor în vigoare. Ultima dintre aceste testări a fost efectuată în dată de 19.10.2017, fiind declarat admis. Militarul este divorțat și are 2 copii. Ministerul Apărării Naționale transmite condoleanțe familiei îndoliate“, se arată în comunicat.

Ministerul anunță instituția militară va colabora cu organele de anchetă competențe, în stabilirea circumstanțelor producerii acestui tragic eveniment.

De asemenea, MApN anunță bărbatul a fost suspendat din funcție.

În conformitate cu prevederile art.89 din Legea nr.80/1995, privind statutul cadrelor militare, subofiterul va fi suspendat din funcție pe perioada în care, fiind în stare de arest preventiv, este urmărit penal, trimis în judecată, ori este judecat de către instanțele judecătorești. Pe perioada suspendării din funcție, militarul nu va beneficia de niciun drept din partea Ministerului Apărării Naționale“, mai anunță Ministerul.

Totodată, MApN anunță , potrivit legii, ¬cadrele militare condamnate prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsa privativă de libertate cu executarea acesteia, care anterior au fost suspendate din funcții, se trec în rezervă începând cu dată suspendării“.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, și-a urmărit, marți dupăamiază, concubina până la un coafor din localitatea Titu, a intrat după ea și a înjunghiat-o.

Femeia, în vârstă de 25 de ani, a fost transportată la spital, dar nu a putut fi salvată și medicii au declarat decesul.

Militarul, originar din localitatea Lunguletu, trăia de mai mult timp cu tânăra în concubinaj, cei doi având împreună un copil minor.

Sursele judiciare au precizat recent între cei doi au apărut neînțelegeri.

După comiterea faptei militarul s-a predat la Poliție, iar cazul a fost preluat de Parchetul Militar care a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru infracțiunea de omor.

 sursa: hotnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here