fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Marin Voicu, primarul arestat vara trecută, s-a întors la conducerea primăriei Ciorani

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

 - Ziarul INCOMODMarin Voicu, primarul comunei prahovene Ciorani, arestat în vara acestui an în dosarul fraudării alegerilor locale, s-a întors la primărie după ce instanța i-a anulat măsura arestului la domiciliu.

În prezent Voicu se află sub control judiciar, dar măsura preventivă nu prevede și interdicția exercitării funcției. Decizia instanței vine în contextul în care în același dosar cu edilul din Ciorani au fost deferiți justiției și alți angajați ai primăriei, iar patru dintre aceștia au făcut acorduri de recunoaștere. Sunt patru femei care și-au recunoscut faptele, invocând faptul că au acceptat de frică să se implice în fraudarea alegerilor locale, la propunerea primarului.

- Reclamă -

Marin Voicu a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești în data de 30 iulie 2021. Dosarul, care are ca obiect falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, se află în faza de cameră preliminară, pe rolul Judecătoriei Buzău. În aceeași cauză sunt judecați alți 22 de inculpați, iar o parte dintre aceștia sunt angajați ai primăriei din comuna Ciorani sau în cadrul unor instituții aflate în subordinea primăriei.

Potrivit deciziei instanței, cât timp se află sub control judiciar, Marin Voicu trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemati;
b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea acestora de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.

- Reclamă -

Instanța a impus inculpaţilor obligaţiile: să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme; să nu se apropie și să nu comunice direct sau indirect pe nicio cale între aceştia, cu inculpaţii

Marin Voicu, primarul comunei prahovene Ciorani, a fost reţinut pentru 24 de ore și ulterior arestat preventiv în data de 10 iunie 2021, după ce procurorii au făcut percheziții atât la sediul primăriei, cât și la domiciliul suspecților.

Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, ”membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul într-un comunicat remis presei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img