Marin Voicu, primarul comunei prahovene Ciorani, acuzat de instigare la infracțiunea de falsificare a documentelor și evidențelor eletorale în formă continuată, rămâne în arest preventive pentru încă 29 de zile.

Tribunalul Prahova a admis, miercuri 14 iulie, solicitarea procurorilor care au cerut prelungirea măsurii preventive în dosarul ”fraudă la vot”. Împreună cu edilul din Ciorani va rămâne în spatele gratiilor și Alexandrina Vlad, președintele uneia dintre secțiile de vot, acuzată de falsificarea documentelor și evidențelor electorale.

Alți 15 inculpați în acest dosar au fost plasați în arest la domiciliu. Soluția Tribunalului Prahova este definitivă.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Marin Voicu va rămâne în spatele gratiilor până în data de 11 august, când procurorii vor avea posibilitatea legală să ceară din nou prelungirea mandatului de arestare preventivă.

Reamintim că o serie de probe care vizau această anchetă au dispărut din sediul Judecătoriei Mizil la începutul acestui an, astfel că procurorii au considerat că nu mai pot avea încredere în judecătorii de la această instanță, care avea competența să judece dosarul Ciorani. Dosarul se va judeca la Buzău, potrivit unei decizii a Curții de Apel Ploiești.

La începutul lunii iunie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lâgnă Curtea de Apel Ploieşti au făcut percheziţii la sediul primăriei din Ciorani, dar şi la domiciliile supecţilor, inclusiv acasă la primarul Marin Voicu.

12 dintre cei 17 inculpaţi sunt angajaţi ai Primăriei Ciorani, iar ceilalţi sunt rude sau apropiaţi ai acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here