Marius Fenichiu, fost candidat independent la Primăria Ploiești și la alegerile parlamentare, acuză marile partide, PNL, PSD și ALDE de blaturi și interese transpartinice. În timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de anul trecut, primarul Adrian Dobre anunța că își va selecta consilieri onorifici din rândurile cetățenilor, demers care a fost acuzat imediat ca fiind electoral. Marius Fenichiu i-a depus plângere penală pe 22 noiembrie, iar în aceeași zi PSD și ALDE au anunțat că au făcut același lucru, arătându-se foarte revoltați de campania edilului-șef.

Marius Fenichiu a primit zilele trecute ordananța de clasare în cauză (foto jos), însă, din documente reiese că după ce PSD și ALDE au făcut circ mediatic pe data de 22 noiembrie, a doua zi, pe 23, și-au retras plângerea comună.

Iată ce spune Marius Fenichiu:

“Vă amintiți bătaia de joc a PNL Ploiești  din campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2016, când printr-un spot video postat pe You Tube şi zeci de mii de pliante distribuite în tot Ploieștiul, Primarul Adrian Dobre  îi “aburea” pe toţi ploieştenii  că dacă îi vor fi alături în campanie îi va face consilieri onorifici ai primarului  şi drept urmare îi va primba prin lume, la schimburi de experienţă  în ţară şi în străinătate, că vor avea acces gratuit la evenimentele organizate de Primăria Ploieşti, dar şi cea mai tare gogoriţă, că într-o zi vor putea lua parte alături de primar la conducerea Municipiului Ploieşti? La aproape 8 luni distanță, nu am văzut vreun ploieștean care timp de o zi să ia parte la conducerea Municipiului Ploieşti ! Oare niciun ploieștean nu a reușit să se încadreze în cerințele primarului Dobre și ale PNL Ploiești? Mă îndoiesc!

Indignat fiind de acest tip de acțiune, pe care o consider atât imorală, cât și ilegală, am depus plângere penală la IPJ Prahova ( AICI ), pentru  săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor.

La momentul respectiv, atât  pe rețelele de socializare, cât și în media, tabăra opusă (e greu de definit altfel, pentru că nu prea ştim care este puterea şi care este opoziția în administrația locală din  Ploiești), adică PSD-ALDE,  a “luat foc”, anunţând că a depus de asemenea plângere  împotriva PNL  şi a Primarului Adrian Dobre, culmea ironiei, plângerea fiind redactată conform unor informații de la vârf, tocmai de cel care a contribuit decisiv la succesul lui Dobre în alegerile locale, Andrei Volosevici.

Trecând deja o jumătate de an de la momentul  întâmplării, recunosc că  uitasem de acest caz, însă zilele trecute am primit prin poștă, Referatul  IPJ Prahova cu PROPUNEREA DE CLASARE A CAUZEI  și ORDONANȚA DE CLASARE dispusă de Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești. Sincer, văzând despre ce este vorba, nici nu intenționam să citesc toate cele 5 pagini, dar din curiozitate am lecturat printre rânduri, observând un pasaj care m-a determinat să citesc cu atenție tot conținutul. Am aflat astfel că la data de 22.11.2016, aceeași zi în care eu am depus plângerea, au depus o plângere similară și cei din alianța PSD-ALDE, însă surprinzător, pe 23.11.2016 au comunicat organelor de poliție că solicită să renunțe la plângere!!!
”Fiind audiat domnul Zecheru Nicolae, împuternicit al ambelor partide menționate mai sus în relația cu organele de poliție, acesta a declarat ca programul inițiat de dl Primar Municipiului Ploiești, Adrian Dobre, nu a fost de natura a influenta rezultatul alegerilor și a adus o atingere minimă valorilor sociale ocrotite de legea penală, în sensul prevederilor art. 386 Cod penal, motiv pentru care s-a depus solicitarea de renunțare la plângere.” (n.r.: Zecheru Nicolae este fost șef al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova, actualmente membru ALDE).
Practic, mi s-a  reconfirmat ceea ce am spus in mai multe rânduri despre blaturile între partide și interesele transpartinice, un alt exemplu constând în împărțirea frățească a locurilor din conducerile societăților aflate în subordinea primăriei, cazurile fiind de altfel dezbătute în media, la momentele respective. Coincidența a făcut ca în aceste zile să se fi desfășurat campania electorală pentru alegerile locale parțiale, în câteva localități din România, printre care și în 4 din Prahova.
Mulți dintre oamenii din echipele de campanie au făcut sacrificii pentru susținerea propriilor candidați și  de foarte multe ori și-au pus ultima speranță de mai bine în cei pe care îi susțineau, având convingerea că aceia erau cei mai buni, fără să știe de înțelegerile obscure, în care ei erau doar simpli pioni de imagine.
Oare câți dintre cei care s-au implicat în campaniile electorale știu că au fost simple instrumente, la vedere, ale unor lideri de partide  care si-au stabilit aproape mereu dinainte zonele de influență și locurile în care trebuie să câștige fiecare, pentru a le fi bine lor și găștilor lor, mimând în același timp competiția electorală în fața oamenilor simpli și onești?
Din păcate pentru ploieșteni, frăția între acești actori politici  le perpetuează accesul simultan la ‘butoane”, prin blaturile ascunse ce fac să pară o alternanță democratică la putere.”, scrie Marius Fenichiu pe blogul său.

Vezi mai jos documentele:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here