Marius Fenichiu, candidatul independent la Primăria Ploiești, a fost invitat ieri seară în emisiunea ”Incomod” de la Wyl TV, unde a făcut o serie de acuzații la adresa Partidului Național Liberal în care a fost membru o perioadă bună de timp și povestește cum i-au fost cerute sume importante de bani pentru a ocupa o funcție la Primăria Ploiești și la Consiliul Local.

Fenichiu susține că a vrut să candideze la Primărie din partea PNL, însă a fost condiționat de plata unei sume de 4.000 de euro și de a realiza sondajul cu o firmă despre care spune că este a lui Vasile Blaga. Totodată, candidatul independent crede că această condiție i-a fost pusă în speranța că se va retrage, colegii săi știind că el nu va fi de acord să plătească.

”Există persoane care au vrut să mă susțină interesat, dar nu interesat de bunul mers al societății, ci pentru a obține de la mine anumite servicii din funcțiile pe care le-aș putea deține. Nu au existat persoane care să mă susțină dezinteresat. Am făcut o afirmație despre conducerea PNL de la acel moment. Unii dintre cei pe care i-am acuzat încă sunt în funcție. Mi-a fost condiționată posibilitatea de a intra în calculul unei candidaturi pentru funcția de primar a municipiului Ploiești de plata unei sume de 4.000 de euro, ceea ce am considerat că este și imoral, în mod sigur era nestatutar și în mod sigur era și ilegal. S-a ajuns la un moment în care trebuia să se aleagă între mine și Andrei Volosevici, care dintre noi să fie candidatul PNL pentru Primăria Ploiești și în ciuda tuturor prevederilor statutare și a deciziilor Biroului Național al PNL, care stabileau niște criterii de selecție a candidatului, nu s-a făcut niciun fel de evaluare între noi doi și pur și simplu s-a impus un sondaj cu o firmă despre care ni s-a spus că este a domnului Vasile Blaga și că suntem obligați noi să plătim. El a acceptat pe loc, eu am refuzat categoric din două motive: am spus că nu am acești bani pentru că nu am afaceri și nu am de unde să scot 4.000 de euro și că nu este corect. S-au oferit unii să plătească pentru mine și am refuzat pentru că nu era normal. Evaluarea trebuia să se facă în baza unor criterii și nu s-a făcut. Am încercat să găsesc o firmă de sondaje care să nu coste foarte mult, însă nu s-a acceptat, s-a impus că trebuie cu firmă de la București dată de domnul Vasile Blaga. Ăsta era un lucru pentru a mă îndepărta, pentru că ei știau că nu o să dau această sumă.”

În ceea ce privește ocuparea unui loc în Consiliul Local, Marius Fenichiu povestește că Mircea Roșca și Nae Alexandri au cerut 15.000 de euro, propunerea fiind adoptată de birou prin vot.

”Tuturor celor care voiau să candideze pentru un loc eligibil la Consiliul Local, li s-a cerut 15.000 de euro. A fost propunerea lui Mircea Roșca, vestitul deputat penal, susținut intens de către deputatul traseist, Nae Alexandri, și a fost adoptată de birou. Eu am refuzat, nu dau niciun ban pentru a obține o funcție. Știam că dacă te duci acolo pentru a obține avantaje personale trebuie să faci ilegalități și nu eram dispus să fac așa ceva.”

Fenichiu a făcut denunț la Direcția Națională Anticorupție pentru cei 4.000 de euro. În legătură cu cei 15.000 de euro, fostul consilier județean povestește că a aflat târziu că banii nu au ajuns în contabilitate, motiv pentru care nu a înaintat un denunț.

”Pentru cei 4.000 de euro m-am adresat organelor competente, făcând denunțuri la DNA, însă pentru cei 15.000 de euro nu. În acel moment eu am spus clar că nu sunt de acord să dau acești bani, însă a fost o decizie adoptată în birou prin vot, dar fără a fi consemnată în vreun proces verbal, dar trăiesc toți cei care au fost membri în acel birou, drept dovadă că eu am dat și niște nume care au confirmat ceea ce au am spus: domnul Constantin Săseanu și domnul Costel Horghidan, aceștia refuzând la fel ca mine. Nu am făcut un denunț pentru că dincolo de faptul că am considerat că nu e normal, nu am considerat în acel moment că este ilegal pentru că a fost o decizie a biroului și am aflat foarte târziu, în vara anului trecut, când a venit cineva de la DNA și a cerut niște documente legate de campania USL din 2012 și atunci mi-am dat seama că nu erau consemnate toate sumele în contabilitate. Primele 10 locuri de la Consiliul Județean și primele 7 de la Consiliul Local au fost condiționate de 15.000 de euro, clar.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here