fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Marius Fenichiu cere socoteală șefului Poliției Prahova cu privire la controlul făcut firmei care a oferit bannere gratuite protestatarilor

Citește Și

- Reclamă -

Fostul candidat independent la Primăria Ploiești a cerut explicații Poliției Prahova printr-o scrisoare deschisă adresată comandantului IPJ Prahova, Eduard Mirițescu.

Citește și Anchetă a Poliției la firma ploieșteanului care a oferit bannere gratuit protestatarilor- Polițiștii au vrut să afle cine sunt cei care au beneficiat de bannere și care sunt costurile de producție – FOTO DOCUMENTE

Domnule Inspector Șef EDUARD MIRIȚESCU,După ce în urmă cu aproximativ un an, ieșeau la iveală fărădelegile săvârșite de capii Poliției prahovene, se pare ca istoria se repetă. Ani la rând, IPJ Prahova a avut în structurile de conducere persoane care s-au aflat în relații de afaceri cu oameni politici, transformând instituția în propria lor afacere, acționând într-un adevărat stil mafiot pentru asigurarea protecției unor politicieni și pentru favorizarea acestora la săvârșirea unor infractiuni. Totul în schimbul unor diferite recompense, printre care și susținerea politică pentru ocuparea sau menținerea de funcții în cadrul instituției.
A venit însă momentul curățării IPJ Prahova de aceste rebuturi ale corpului polițienesc, atunci când brațul lung al legii i-a ajuns din urmă și i-a inhațat la propriu, azvârlindu-i în arest și totodată in uitare, atrăgând asupra lor disprețul oamenilor onești.
Am crezut și încă mai cred, că o data cu ocuparea postului de Inspector Șef al IPJ Prahova prin concurs, ci nu prin numire politică, de un om cu reputația curată, ca dumneavoastră, Politia din Prahova va fi cu adevărat o instituție care să funcționeze în slujba cetățenilor onești, ci nu împotriva lor.
Din păcate, ceea ce s-a întâmplat vineri 03.02.2017, aruncă o serioasă umbră de indoială asupra modului corect și legal în care IPJ Prahova își desfășoară activitatea. În seara zilei de 03.02.2017, domnul  Horia Georgescu a anunțat pe Facebook că va realiza afișe pentru protestatari gratuit, pentru a le veni în sprijin, iar Poliția Economică a venit în control la firma acestuia, fără să-i spună lui Horia Georgescu concret care este sesizarea la care a venit și de cine a fost făcută, acțiunea părând a fi în mod clar una de intimidare și mai grav, una comandată!!!
Incredibil este și faptul că polițiștii care au efectuat acțiunea, au întocmit un proces verbal pe coli de hartie A4, ci nu pe un formular tipizat, într-un SINGUR EXEMPLAR(!!!), i-au cerut domnului Horia Georgescu să-l semneze, însă abia la solicitarea insistentă a patronului controlat, i-au lăsat și acestuia o copie xerox.
Deși reporterii ziarului Incomod au solicitat Poliției Prahova un punct de vedere despre această situație (AICI! ), cerând detalii atât despre sesizarea depusă, cât și despre controlul propriu-zis, adresând IPJ PH întrebarea „ce sesizare ați primit și ce controale s-au făcut”, Poliția Prahova, prin Biroul de Presă, a răspuns „am primit o sesizare și am făcut verificări”, după care a revenit mai târziu cu completarea „Nu am constatat nereguli, până în prezent, din categoria faptelor ce intră în competența de cercetare a poliției”.
Având în vedere îndoiala ce planează asupra corectitudinii desfășurării acestei acțiuni a Poliției Economice, mai ales că se întâmplă la numai un an de la schimbările majore produse la vârful IPJ Ph, tocmai din cauza unor practici ce par a se repeta în cazul de față, vă solicit, în calitate de beneficiar al unui banner pe care l-am folosit personal la protestele de stradă la care particip de aproape 2 săptămâni, dar și ca cetățean al județului Prahova, să comunicați public și detaliat motivele concrete care au stat la baza inițierii acțiunii desfășurate de instituția pe care o conduceți și dacă apreciați că polițiștii care au dispus această acțiune, cât și cei care au desfășurat-o, au respectat regulamentele interne și cadrul legal.
05.02.2017
Cu considerație,Ion-Marius Fenichiu

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut