fbpx
luni, mai 27, 2024
spot_img

Marius Fenichiu despre majorarea prețului gigacaloriei: „Nu trebuie să ne bage nouă pierderile pe gât”

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Local Ploiești va vota astăzi o nouă majorare a prețului gigacaloriei la Ploiești! Astfel, Dalkia a solicitat municipalității ca prețul gigacaloriei să crească din nou, de la 186,97 lei la 249,19 lei/Gcal fără TVA. Dalkia a motivat că este în pierdere ca urmare a creșterii prețului combustibilului din perioada noiembrie 2012 până în decembrie 2015.

În plus, în timp ce ploieștenii vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru căldură, dacă se votează proiectul, Consiliul Local va fi nevoit să plătească pierderi din urmă către Dalkia. Conform aceluiași proiect de hotărâre, municipalitatea ar plăti din bugetul și așa sărăcit al Ploieștiului, suma de 13.361.810,67 lei către Dalkia.

- Reclamă -

Marius Fenichiu, candidat la primăria Ploiești și fost consilier județean s-a arătat revoltat de posibilitatea ca acest proiect să primească votul consilierilor locali, iar prețul gigacaloriei să crească din nou la Ploiești.

„Nu trebuie să suportăm noi pierderile lor. Pentru Dalkia e un business, ei nu fac o acțiune de binefacere și este treaba lor să se managerieze așa cum trebuie astfel încât să nu aibă pierderi. Să facă investițiile necesare pentru a reduce la minim pierderile și nu să le suportăm noi. Și-așa bugetul local este așa cum este, nu mi se pare normal să se suporte pierderile din urmă de către Consiliul Local, iar noi ca oameni nici atât. De ce să venim acum să plătim din urmă pentru că are Dalkia pierderi? Este vina noastră, a cetățenilor, a celor care utilizăm energia termică? În niciun caz, este un business, nu trebuie să ne bage nouă pierderile pe gât! Iar să plătim din urmă din bugetul local… nici nu concep! Dar ei s-au obișnuit să solicite majorări de tarife pentru că întotdeauna consilierii le-au acceptat. Probabil mereu au fost interese mai mult sau mai puțin ortodoxe pentru că nu știu cum se face, dar consilierii locali care ar trebui să protejeze interesele oamenilor acceptă astfel de chestii și nu pot să mă duc cu gândul decât la faptul că au interese. Ei sunt aleși de noi să ne reprezinte interesele, nu să ne mărească taxele, oricare ar fi natura lor, în raport cu persoane juridice care prestează servicii către noi.”, a declarat Marius Fenichiu pentru ziarul Incomod.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Modificări WhatsApp: Utilizatorii spun că sunt scârbiți

Acum deținută de gigantul tech Meta, WhatsApp a anunțat recent unele dintre cele mai mari actualizări pentru iPhone și...