După ce Comisia Juridică a Senatului a aprobat amendamentul prin care faptele de corupție vor fi grațiate, fostul candidat la Primăria Ploiești Marius Fenichiu a avut o reacție virulentă pe blogul său personal. Fenichiu i-a criticat aspru pe senatorul Șerban Nicolae și pe fostul președinte Traian Băsescu, cei care au propus respectivul amendament.

Iată ce scrie Fenichiu pe blogul său:

“Trăiești în România și nu ai dat mită, nu ai cerut mită, nu ai făcut trafic de influență? Înseamnă că ești un bou, pentru că nu pățeai nimic!

Fostul şofer al fostului senator infractor Cătălin Voicu, actualul senator Şerban Nicolae, a propus împreună cu fostul Preşedinte golan al României – Traian Băsescu,  graţierea celor condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărăre de influenţă, sub rezerva achitării prejudiciului.

În timp ce Şerban Nicolae are mai mulţi ’clienţi’ politici pentru care o tot ţine langa cu graţierea acestor infracţiuni, Traian Băsescu este direct interesat de a-şi scoate din puscărie fratele infractor şi nu pregetă în a se manifesta public în favoarea oricărei modificări legislative, prin care să-şi atingă scopul.

Insultând inteligenţa oamenilor oneşti, Băsescu invocă drept condiţie obligatorie recuperarea prejudiciului, fiind deja ştiut că Mircea Băsescu a achitat statului suma stabilită de instanţă, rămânând însă să execute şi pedeapsa privativă de libertate, corespunzătoare infracţiunii comise.

Tupeul golănesc al lui Traian Băsescu nu se opreşte însă aici, ci continuă cu afirmaţii uluitoare:
’Toţi oamenii politici care au trecut prin campanii, cu excepţia ultimei campanii din 2016, pe noua lege, şi aici mă refere şi la partidele şi oamenii politici care au trecut prin alegerile din 2014, au aceste probleme!’
’ … Aţi văzut foarte bine şi pe amărâtul ala(Florin Popescu – fostul Şef al PDL Dâmboviţa) care a dat pui şi a fost condamnat. Nu a dus un pui acasă, dar a distribuit în câteva comune… a fost condamnat.’

’S-au dat mii de geci din China (…) Discutăm de realităţi. Dacă vrem să legăm toate partidele putem să o ţinem aşa”  (SURSA: News.ro)

Nu golanule care ai fost Preşedintele României timp de 10 ani, nu toţi oamenii politici care au trecut prin campaniile trecute, au făcut trafic de influenţă, au dat sau au cerut mită, aşa cum probabil ştii că ai procedat tu!

Nu golanule care ai fost Preşedintele României timp de 10 ani, infractorul despre care tu spui că e amărât pentru că a dat pui şi a fost condamnat, nu a dus puii acasă, ci i-a dat mită, cumpărând practic voturi pentru gaşca ta politică!

Nu golanule care ai fost Preşedintele României timp de 10 ani, nu vrea nimeni să lege toate partidele, ci cei care au îmbrăcat jumătate din România cu miile de geci portocalii din China, inscripţionate cu numele tău pentru a cumpăra voturile românilor, trebuie să răspundă în faţa legii!

Atitudinea lui Băsescu în favoarea infractorilor nu mai surprinde pe nimeni. Rămâne de văzut care va fi poziţia lui Liviu Dragnea, care declarase deja că nu susţine aceste modificări.
În cazul în care proiectul va ajunge să fie adoptat şi să devină lege, nu avem altă soluţie decât să ieşim din nou în stradă şi să nu mai renunţăm la protest, până când mincinoşii şi infractorii care conduc România spre distrugerea totală, vor pleca acasă! Sau la puşcărie!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here