Ziarul Incomod a publicat recent un articol despre ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a vorbit despre fapte penale săvârșite la mai multe spitale din țară, inclusiv la Spitalul Județean de Urgență Ploiești care, de altfel, a fost acreditat recent pentru operațiile de transplant. În urma articolului, Marius Fenichiu, candidat independent din Prahova pentru Parlamentul României, a reacționat dur privind situația Spitalului Județean, spunând că nu se poate vorbi de transplanturi în cadrul spitalului, cât timp acolo oamenii mor din cauza condițiilor precare.

Contactat de unul dintre reporterii ziarului Incomod, Marius Fenichiu a spus că încearcă pe cât de mult posibil să ocolească Spitalul Județean și că ar fi o nebunie să faci un transplant într-un astfel de loc:

„Am rămas blocat. Nu îmi vine să cred. Pe mine m-a lăsat mut chestia asta cu transplantul. În Spitalul Județean, care e denumit «spitalul morții», să faci un transplant? Trebuie să fii nebun să te duci să faci transplant acolo. Eu am pățit-o cu maică-mea. Maică-mea a murit după ce a stat 11 ore în urgență, jos acolo, și nu o băgau în seamă. Trebuie să fii nebun să te duci acolo să faci transplant!

Nu are un management performant. S-a demonstrat asta. De-a lungul timpului au fost atâtea scandaluri. Operațiile de transplant sunt extrem de importante și astea nu se pot face decât într-un spital foarte bine pus la punct.

Încerc să evit pe cât pot să ajung acolo. Nu m-aș duce acolo nici dacă mi s-ar infecta o unghie. Am ajuns acolo întâmplător pentru prieteni, pentru rude. Îi sfătuiesc pe toți să îl ocolească.

Executivul trebuie să urmărească îndeaproape activitatea spitalului, cum a făcut-o până acum ministrul Sănătății care a și adus în atenția publică problemele de acolo despre care aflăm acum. Nu trebuie să uităm că Spitalul Județean se află în subordinea Consiliului Județean Prahova și de altfel în țară, la majoritatea spitalelor, de mai multe ori intruziunea politicului în managementul spitalelor face ca spitalele să nu meargă bine.

E o luptă în adevăratul sens al cuvântului când se numesc membrii în Consiliul de Administrație al spitalelor. E clar că vor să aibă influență. E o luptă între partide. Nici nu își imaginează oamenii de rând ce se întâmplă când se aleg membrii Consiliului de Administrație. Managementul unei unități sanitare de genul unui spital depinde foarte mult de CA. Intruziunea politicului face foarte mult rău.

Părerea mea este că în cazul Spitalului Județean, Consiliul Județean ar trebui să aibă un singur reprezentant în CA, iar restul membrilor să fie aleși prin concurs. Trebuie să fie membri CA oameni care au capacități manageriale și care doresc să facă parte din echipa managerială a unui spital. Și cei care fac parte din punct de vedere politic doresc, dar doresc din diverse motive”, a declarat Marius Fenichiu.

Citește aici declarațiile făcute de ministrul Sănătății despre faptele penale de la Spitalul Județean Ploiești.

2 COMENTARII

  1. Bunica mea a fost operata vineri seara la acest spital, iar interventia, fiind una usoara, a decurs bine, ea revenindu-si repede. Numai ca, dupa ce si-au umplut buzunarele, nici doctorului care a operat-o, nici asistentelor, nu le-a mai pasat de ea. Au mutat-o intr-unul din saloane, despre care nici nu cred ca mai este nevoie sa spun cat de mizerabil era, cine a fost acolo a vazut cu proprii ochi conditiile putin spus neadecvate, in care sunt tinuti pacientii, dar au uitat sau nu au stiut, sa ii administreze tratamentul de care avea nevoie, iar din aceasta cauza bunica mea a facut hemoragie interna si a decedat. Asistentele s-au grabit sa ii aprinda lumanarea, iar pe noi rudele,sa ne expedieze cat mai repede acasa, oferindu-ne explicatii vagi si bazandu-se pe faptul ca fiind o femeie in varsta, decesul acesteia o sa fie trecut cu vederea, iar spitalul se va putea spala pe maini, inca odata, cu usurinta, de moartea unei fiinte nevinovate. Totusi, politistilor li s-a parut anormal, ca o persoana ale carei analize erau in regula, sa moara dintr-o simpla operatie la picior, asa ca au preluat cazul. Acela a fost momentul in care a inceput si doctorul cu pricina sa se agite. Ne-a sunat pentru a-si cere iertare, recunoscandu-si vina si folosind ca scuza faptul ca voia sa isi termine cat mai repede tura, iar din cauza grabei, a uitat sa le spuna asistentelor si doctorului de garda, cum trebuie sa ii ingrijeasca pacienta, pe care tocmai o operase..de parca parerile sale de rau ar putea cumva sa o aduca inapoi sau ar conta in vreo masura pentru noi, familia ei.
    Cum ar putea vreodata acest spital al mortii, cu acesti doctori inconstienti si nepasatori, sa realizeze un transplant?!

  2. cit a fost consilier judetean de ce nu a facut nimic acest mincinos ?????? spitalul judetean tine de consiliul judetean…..nu vedeti mai oameni buni ca da si el din gura sa nu adoarma sa prosteasca lumea ?????
    a spus ca se retrage din politica daca nu iese primar , nu a iesit , de c enu se retrage ???
    simplu ii place la ciolan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here