fbpx
duminică, mai 26, 2024
spot_img

Marius Ioan Constantin: „Cetățenii trebuie să găsească în primar și în Primărie un sprijin atunci când au nevoie”

Citește Și

- Reclamă -

R- Începând cu luna noiembrie 2016, s-a produs o schimbare importantă la conducerea Primăriei Băicoi. Domnule Marius Constantin, ați avansat o treaptă, ocupând cea mai înaltă poziție în administrația orașului. Cum este să fiți primar interimar?

M.C- Mai exact, sunt viceprimar cu atribuții de primar. Este o mare onoare, dar și o mare responsabilitate. Politic, mi-am dorit să fiu primarul localității, de aceea am participat la alegeri. Am respectat votul din 2016, în urma căruia altcineva a fost desemnat primar. Urmare a faptului că instanța a decis ca primarul ales să-și piardă mandatul, funcția de viceprimar pe care o dețineam mi-a dat dreptul să preiau atribuțiile de primar al orașului Băicoi.

- Reclamă -

R- Ce s-a schimbat în activitatea Primăriei în ultima perioadă?

M.C- În administrația locală din Băicoi am găsit o situație tensionată atât în ceea ce privește activitatea Primăriei Băicoi, cât și în ceea ce privește lucrul cu cetățenii orașului. Am considerat că este prioritar să recâștig respectul Primăriei și al primarului în fața locuitorilor orașului Băicoi. Ținând cont că cetățenii plătesc taxe și impozite, este normal să găsească în primar și în Primărie un sprijin atunci când au nevoie. Astfel, am renunțat la programul limitat de audiențe (care se țineau doar miercurea) și am deschis ușa zilnic pentru orice cetățean care a avut nevoie de ajutor. Când nu sunt pe teren, oricine vine în Primărie și vrea să vorbească cu mine o poate face. Mai mult, mă străduiesc să rezolv prompt problemele semnalate. Deși exista o teamă alimentată de zvonuri că în momentul în care voi prelua funcția de primar vor exista epurări la nivelul angajaților, vreau să vă spun că nimeni nu a fost dat afară. Mai mult, atmosfera din Primărie zic eu că a fost îmbunătățită, existând o colaborare între toate departamentele. În fiecare luni la ora 9:00 am întâlnire cu conducătorii de compartimente, unde stabilim programul pentru săptămâna ce urmează și dezbatem și găsim soluții la problemele transmise de cetățeni. Angajații au înțeles că problemele băicoienilor sunt cele mai importante și că suntem în această instituție nu pentru a face politică, ci pentru a schimba în bine orașul.

R- Care a fost momentul cel mai greu din activitatea dumneavoastră?

- Reclamă -

M.C- Momentul cel mai dificil a fost legat de avaria de la ESZ Prahova, când două cartiere, Țintea și Dâmbu, au rămas fără apă, alături de alte localități (Plopeni, Dumbrăvești și Păulești), fără ca Primăria Băicoi să aibă vreo vină. Nu am stat să ne lamentăm. Singura soluție a fost să ne mobilizăm și, împreună cu ISU Prahova, am adus apă potabilă în cartierele afectate.

R- Am înțeles că în celelalte localități lumea nu a fost ajutată prompt…

M.C- Nu știu ce au făcut celelalte localități, dar eu personal știu cât i-am stresat pe cei de la ISU ca să ne ajute să nu lăsăm oamenii fără apă, ținând cont că veneau și sărbătorile de Crăciun. Am găsit înțelegere să vină de cel puțin două ori pe zi, dar numai după ce le-am garantat că oameni de la noi îi vor însoți din poartă în poartă. Este adevărat că ne-a prins și ora 22:00 împărțind apă, dar dorința mea era ca fiecare locuitor să beneficieze de ajutorul nostru.

R- După avarie, a venit zăpada… Cum v-ați descurcat?

- Reclamă -

M.C- Acțiunea de deszăpezire a orașului am coordonat-o personal, fiind pe stradă non-stop cu cei de la Gospodăria Locală. Despre cât de eficienți am fost, aș dori ca băicoienii să ne dea nota. După reacțiile pe care le-am primit de la cetățeni, eu aș zice că a fost un hop pe care l-am trecut cu bine.

R- Ce alte schimbări importante s-au mai produs în activitatea Primăriei?

M.C- Am găsit în Primărie proiecte bune, dar și unele mai puțin bune. M-am concentrat pe prima categorie, dar și să venim cu proiecte noi. Am deblocat proiectul privind construcția creșei de la blocuri, care sperăm noi să fie gata în luna martie. Împreună cu locatarii de la blocuri, am demarat din luna noiembrie acțiunea de igienizare a subsolurilor. Au fost curățate nouă scări de blocuri și vom continua igienizarea celorlalte. Avem în vedere asfaltări și realizare alei în zona Blocuri și precum și amenajarea unei piețe moderne. Am deblocat proiectul de asfaltare a zonei Țintea cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Când vremea ne va permite, lucrările vor demara în forță, pe străzile Libertății, Violetelor, Mioriței, Cerceluș, Livezilor, Macilor, Nucilor, Cameliei, Aviatori, Bujorului și Viitorului. Am adus consultanți pentru obținerea de fonduri europene și am demarat scrierea unor proiecte care prevăd reabilitarea și consolidarea a dispensarelor din Țintea și din Liliești și a Spitalului Orășenesc. Din păcate, deocamdată această reabilitare din punct de vedere energetic a celor două dispensare nu este posibilă a se realiza cu fonduri europene, întrucât ni se pune condiția să nu existe mai mult de 10% din spațiile din clădirile respective care să fie închiriate sau date în comodat. Cum acele spații sunt cedate medicilor de familie, va trebui să găsim o altă sursă de finanțare pentru aceste clădiri. Referitor la Spital, proiectul nu s-a putut concretiza, întrucât clădirea este încadrată în clasa de risc seismic A, iar pentru consolidarea și modernizarea spitalului, pe lângă fondurile alocate din bugetul local, am cerut și sprijinul Consiliului Județean.

R- Ce proiecte noi aveți în vedere?

M.C- Ținând cont că în urma lucrărilor de canalizare s-au distrus foarte multe străzi, dorim să reasfaltăm străzile principale (str. Republicii și str. Independenței) și, de asemenea, avem un program foarte vast de asfaltare a străzilor secundare din Băicoi (în Cartier Tufeni, în Cartier Bobeica, Cartier Dâmbu și Cartier Țintea). Vom identificat terenuri pentru realizarea unor locuri de joacă în cartierul Schelă (în zona Blocuri – strada Republicii, unde este loc și pentru un teren sintetic de mini-fotbal), cartierul Tufeni (la fosta școală, unde se va amenaja și o bază sportivă iar clădirea va fi transformată în after-school), cartierul Bobeica (strada Alexandru cel Bun), cartierul Dâmbu (pe strada Dorobanți), cartierul Țintea (pe strada Viitorului, unde este un spațiu generos, având școala peste drum și grădinița în apropiere). La Școala de la Țintea vom reabilita cele două corpuri de clădire, vom dota clasele cu mobilier modern și vom construi o sală de sport și un teren sintetic pentru activități sportive. La Școala Dâmbu, pe care dorim să o păstrăm, vom reabilita clădirea. La Școala Blocuri vom construi o sală de sport și un teren sintetic pentru activități sportive și vom utila clasele cu mobilier nou. La Liceul Tehnologic vom reface gardul și interiorul curții, vom moderniza sala de sport și vom construi un teren de sport cu suprafață sintetică. Băicoiul fiind cel mai mare oraș al județului ca număr de locuitori, se confruntă cu o problemă foarte gravă, lipsa locurilor de muncă. Aici am în vedere ca, printr-o colaborare foarte bună cu Consiliul Județean să creăm un parc industrial pe raza orașului, unde să atragem foarte mulți investitori. Voi susține în continuare dezvoltarea Spitalului Orașului Băicoi și a tuturor școlilor. Orașul Băicoi are nevoie de foarte multe proiecte pentru a deveni un oraș european. Doresc ca cetățenii să se implice activ în conducerea orașului. Îmi doresc ca problemele existente să fie semnalate rapid și împreună să le găsim rezolvare. Mulțumesc Consiliului Local și viceprimarului orașului pentru buna colaborare pe care am avut-o până în prezent și sunt convins că această colaborare va fi excelentă și în continuare.

R- Vă mulțumesc și vă doresc mult succes în activitatea dumneavoastră!

Sursa: Facebook

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Spionul arestat pentru trădare organiza evenimente culturale cu tema: ”Spionul James Bond”

În zilele mai libere, când nu spiona obiective militare în Delta Dunării pentru ruși, ploieșteanul Alexandru Piscan organiza spectacole...