fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Mârșăvia la care a recurs un patron de magazin din Prahova ca să nu-și plătească vânzătorul

Citește Și

- Reclamă -

Patronul unui magazin din Prahova a fost condamnat, prin sentință definitivă, de Curtea de Apel Ploiești, la 7 ani 4 luni și 10 zile, fiind găsit vinovat de șantaj. Individul, recidivist, și-a umilit un angajat, amenințându-l că va face publice mai multe imagini compromițătoare dacă va mai insista să ceară salariile restante.

Victima, vânzător la magazinul prahoveanului, a ajuns în această situație doar pentru că a îndrăznit să ceară patronului salariile aferente celor două luni de zile lucrate în perioada 23.04.2018 până în 03.06.2018.

Enervat de insistențele angajatului, patronul, Ion Cătălin P., l-a amenințat că va publica pe rețelele de socializare fotografii indecente cu vânzătorul, precum şi cu darea în vileag a orientării sexuale a acestuia, cu scopul de a-l denigra şi de a-l convinge să renunțe la plata drepturilor salariale.

- Reclamă -

Fotografiile compromițătoare furate de patron din telefonul angajatului

Pentru a fi mai convingător, patronul i-a arătat vânzătorului că se află în posesia respectivelor imagini, dar și a unor discuții private mai delicate pe care angajatul le-a purtat cu diferite persoane în mediul online.

”Persoana vătămată a arătat că, anterior datei de 03.06.2018, în timp ce se aflau în incinta magazinului deţinut de inculpat, acesta din urmă i-a solicitat persoanei vătămate telefonul mobil pentru a vorbi cu soţia sa, după care a părăsit incinta magazinului timp de aproximativ 10-15 min. Partea vătămată a precizat că în interiorul telefonului se aflau fotografiile şi mesajele de care inculpatul s-a folosit pentru a-l constrânge să renunţe la drepturile salariale”, ser arată în actul de acuzare.

- Reclamă -

Citește și: DNA a cerut documente de la Primăria Ploiești vizând proiectul viitorului Spital Municipal

Amenințările făcute de patronul magazinului s-au și concretizat parțial, acesta publicând pentru o scurtă perioadă, pe unul dintre conturile de Facebook utilizate de el, mai multe fotografii cu conținut sexual, precum şi discuţii (mesaje text) ale vânzătorului cu o altă persoană de sex masculin cu conținut compromițător.

Lipsă în gestiune inventată

Nu doar că patronul nu i-a mai plătit salariul omului, dar i-a și inventat o lipsă în gestiune de 3400 de lei, cerându-I să plătească ”datoria”.

- Reclamă -

Disperat de situația în care ajunsese, vânzătorul a cerut ajutor poliției.

Ion Cătălin P. a fost trimis în judecată sub acuzația de șantaj, fiind condamnat definitiv la închisoare cu executare printr-o sentință a Curții de Apel Ploiești din 22 mai 2023. Pentru că și-a batjocorit angajatul, patronul de magazine a primit o pedeapsă de 3 ani.

Fiind recidivist condamnările anterioare (pedepse de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune) s-au adunat la ultima pedeapsă, astfel că șantajistul va sta la închisoare 7 ani, 4 luni şi 10 zile închisoare. În plus, instanța l-a obligat să-I plătească fostului angajat și daune morale în valoare de 10.000 de lei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...