fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Mărturia unei victime a furtului de la Raiffeisen. Femeii i-au dispărut banii din cont

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Furt de proporții la o sucursală a băncii Raiffeisen din Mizil! Mai mulți prahoveni au luat legătura cu reporterii noștri pentru a reclama faptul că le-au dispărut banii din conturi. Majoritatea au aflat ieri, când de altfel se pare că s-a și petrecut furtul, când au mers la bancomat să ridice numerar, dar conturile cardurilor erau golite.

Deși inițial s-a vehiculat că a fost vorba de un atac de tip skimming (activitate ilegală prin care o persoană obține în mod fraudulos datele stocate pe banda magnetică a cardului-nr), se pare totuși că a fost vorba de un IP din Asia care a atacat serverele băncii, iar hackerii au trimis sumele de bani în mai multe conturi din toată lumea, inclusiv Asia și Statele Unite ale Americii.

- Reclamă -

Una dintre persoanele căreia i-au dispărut banii din cont ne-a povestit exact cum au decurs lucrurile și ce explicații i-au oferit reprezentanții băncii după acest incident.

„M-am dus ieri să scot bani de pe card și am văzut că am mai puțin decât trebuia. Mi-au rămas cam 60 lei în cont și aveam mai mult. Mi-au dispărut aproximativ 400 lei. M-am dus în audiență la directorul băncii, unde mai erau persoane cu aceeași problemă. Am făcut o cerere, iar săptămâna viitoare voi primi un nou card și banii care mi-au dispărut. Au spus că este vorba de hackeri care au accesat camera de supraveghere de la bancomat și au aflat astfel codul meu PIN, de aceea când tastezi ar trebui să pui mâna deasupra tastelor, ca să nu se vadă. Din câte am înțeles, banii mei au fost trimiși în Filipine, într-un cont, după cum se vede pe extrasul de la bancă. Banii altora au fost trimiși în Miami, sau în alte locuri. Se pare că de aproximativ două luni au pregătit-o, iar ieri a fost spargerea, au dat lovitura. Au fost și persoane cu daune de 5.000 lei, de 3.600 lei sau de 2.000 lei. Mi-au spus reprezentanții băncii că se va rezolva, erau și ei în alertă, banca este fix în centrul orașului, o zonă aglomerată și nu se înțelege cum s-a putut întâmpla așa ceva.”, ne-a povestit una dintre victime.

Reamintim că nu este singurul eveniment de acest gen în care Banca Raiffeisen să fie implicată! În iulie 2013, a avut loc la Ploiești „furtul secolului”, când mai mulți clienți ai băncii au reclamat dispariția unor bunuri și sume de bani din cutiile de valori, totalizând peste un milion de euro. Unul dintre păgubiți declara la acel moment că avea în cutia de valori bani, ceasuri și bijuterii în valoare de aproximativ 250.000 euro. Printre victimele acelui jaf s-a numărat și primarul comunei prahovene Plopu, Adrian Bălănescu, care reclama că i-a dispărut aproximativ o jumătate de milion de euro, în valută și aur.

- Reclamă -

La sfârșitul lunii septembrie 2015, doi cetățeni bulgari au fost prinși în centrul Ploieștiului, de către specialiștii din cadrul DIICOT, în timp ce încercau să fure date de identificare cu ajutorul unui dispozitiv montat la un ATM al Raiffeisen Bank. Detalii despre acel eveniment puteți reciti aici! 

N.R.: Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere atât Poliției Prahova, cât și reprezentanților băncii Raiffeisen despre această situație.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img