iCredit Logo Square1

iCredit Logo Square1Mai mulți angajați iCredit Ploiești reclamă abuzurile făcute de conducerea companiei! Redacția Incomod.ph a primit pe e-mail următoarea scrisoare deschisă din partea unui salariat Easy Asset Management IFN SA. O redactăm mai jos integral. Motivele pentru care angajatul dorește să își păstreze anonimatul sunt lesne de înțeles.

„Scrisoare deschisă către Easy Asset Management IFN SA

De foarte mult timp, angajații Easy Asset Management IFN SA, firmă cunoscută pe piață sub denumirea iCredit, duc o luptă continuă cu mai-marii companiei. Abuzurile managerilor nu mai sunt de mult un secret în branșă, dar nimeni nu pare să poată opri tirania de care dau dovadă cei aflați în conducere. Este o formă de „cămătărie legală”, atât pentru clienți, cât și pentru salariați. Deși limita legii a fost încălcată în repetate rânduri.

Regula de aur pare a fi: nu ai voie să îți iei concediu, fie că este medical, fie că este de odihnă. Unul dintre managerii de echipă a făcut „greșeala” de a-și luxa glezna. După două săptămâni de medical, când a revenit la serviciu, a fost întâmpinat de Managerul Regional, Dimitar Apostolov, care i-a înmânat o cerere de demisie în alb. Întrucât angajata a refuzat să semneze, a fost amenințată că va fi concediată, fără a i se menționa articolul din contractul de muncă pe care l-a încălcat. Cum salariata a luat atitudine împotriva abuzurilor, discuția a fost oprită, dar doar pentru câteva ore. În cursul aceleași zile, managerul departamentului HR, Cristina Mocanu, a venit în Ploiești pentru a-i propune angajatei încetarea contractului cu acordul părților, amenințând că în caz contrar nu va primi recomandare pentru job-urile viitoare și că va fi concediată. Desigur, nu au găsit niciun motiv pentru concediere, astfel că salariata a rămas în funcție.

Un alt episod asemănător a avut loc în momentul în care o altă angajată și-a luat concediu de odihnă câteva zile, după ce ani de zile nu beneficiase de așa ceva. Dimitar Apostolov a sunat managerul biroului și i-a solicitat să o concedieze pe respectiva pentru că „și-a permis să își ia liber”. Iar când un manager de echipă a solicitat concediu pentru că trebuia să meargă la înmormântarea unei rude apropiate, deși superiorul direct și departamentul de HR i-au aprobat cererea în aplicația internă, același Apostolov a dispus anularea liberului și l-a chemat personal de la înmormântare.

Limbajul lasă și el de dorit. Nu sunt străine pentru Dimitar Apostolov exprimări de genul: „Shut up, bitch! You have no right to talk! You are nobody!” (trad.: “Taci din gură, cățea. Nu ai dreptul să vorbești! Tu ești nimeni!”). Fostul manager al biroului a fost sunat de către Apostolov inclusiv într-una din zilele libere prin lege, iar acesta a urlat, la propriu, „move your ass to the office to make money and mobilise everyone to come to work, otherwise you’ll have to fire them” (trad.: “Mișcă-ți fundul la birou să faci bani și mobilizează pe toată lumea să vină, altfel va trebui să îi concediezi!”). Iar în momentul în care superiorul acestuia, directorul Stefan Kolev, a fost informat despre tratamentul pe care Apostolov îl aplică subalternilor, Kolev a găsit de cuviință să se amuze de cele întâmplate și să concedieze persoana care a făcut sesizarea.

Nu în ultimul rând, angajații iCredit Ploiești sunt în permanență monitorizați video și audio, deși nu au semnat niciun act prin care să își dea consimțământul pentru acest lucru.

Și nu doar conducerea bulgărească aplică astfel de tratamente. Noul manager de dezvoltare al biroului, George Alexandru Mihai, consideră că modul ideal prin care îți poți motiva oamenii să își realizeze targetul și să primească comisioane este folosind expresii de genul: „dacă tot e să îți dau futai, hai barem să îți dau futai pe bani”. Deși comisioanele sunt un mit în iCredit. Lună de lună, se aplică penalizare de aproape aceeași valoare cu bonusul, fără ca nimeni să se obosească să motiveze această măsură.

Ultimul abuz a venit tot din partea managerului de dezvoltare, George Mihai, care a înmânat declarații (FOTO) în alb tuturor salariaților prin care aceștia își asumau că au luat la cunoștință toate procedurile interne și că dacă nu cunosc vreuna pot fi concediați. Când s-a lovit de refuzul salariaților de a semna hârtia respectiva a reacționat prompt: „dar credeți că vă dau test mâine și dacă nu știți ceva vă dau afară, de vă simțiți amenințați?!”. Alții, în momentul în care au refuzat să semneze, au fost sunați și amenințați de către Dimitar Apostolov că vor fi concediați.

Biroul din Ploiești nu este singurul în care au loc astfel de abuzuri. Dar cum autoritățile nu iau nicio măsură, cine sprijină acești salariați?!”

 

Incomod.ph a solicitat un punct de vedere oficial din partea conducerii EAM IFN SA, pe care îl vom publica de cum îl primim. Totodată, somăm autoritățile să ne spună cum pot fi stopate aceste abuzuri și ce pârghii legale au salariații pentru a se apăra. 

Atenție! Limbaj licențios!

 

declaratie i credit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here