greva yazaki3

greva yazaki3Mai mulți angajați care lucrează la Yazaki ne-au contactat (telefonic sau prin comentarii lăsate pe site) pentru a povesti despre condițile inumane în care lucrează. Redăm mai jos opiniie acestor oameni care de ieri se află în grevă cerând salarii mai mari și condiții mai bune de lucru.

CITEȘTE și Angajaţii Yazaki ameninţă că vor continua greva până la sfârşitul săptămânii – VIDEO ŞI GALERIE FOTO

”Problema nu este că tichetele cadou sunt impozitate,problema este că sunt impozitate 100%, adică pe luna aprilie s-au primit tichete în valoare de 400 lei din care nouă ni s-a oprit din salariu (din banii cash) tot 400 lei nu cât ar fi trebuit adică (16%) așa cum spune legea. Nu ni se pare normal, și nu ni se mai pare normal ca noi să nu luăm nici macar minimul pe economie. Adică un operator care muncește over-time și își rupe spatele, la sfârșit de lună primește 750 lei, asta daca nu are și alte cheltuieli la cantină. Nu cred că se poate trăi cu această sumă, nu la taxele și impozitele actuale.”.

CITEȘTE și Lider de sindicat de la Yazaki: “Nu știam că angajații fac grevă!” ITM: Angajații nu pot declanșa conflict de muncă

”Nu ai dreptul la concediu medical pentru că ești amenințat că vei fi dat de pe linie sau ți se desface contractul de munca… Ca să nu mai spun de penalizarea în cazul unui medical pe bune, adică, oprirea bonurilor și sporurilor timp de 3 luni, adică ajungi sa mai iei undeva la 500 lei în mână.”.

”Mi se pare corectă această grevă pentru că presa nu știe care sunt condițiile de lucru din aceea fabrică infectă și toți acei șefi peste șefi… infecți și ei… Șefi cu 8 clase, oamenii la conducerea fabricii care nu au nici măcar liceul terminat, fără bac, care nu știu altceva să facă decât să țipe la simplii operatori, care unii poate sunt mai în vârstă decât acel “șef”… Unii operatori au studii superioare, nu ca “șefii” cu 8 clase… Majoritatea șefilor sunt din Urlați și Dărmănești… acolo unde au fost învățați să zbiere pe câmp după animale.

Rușine celor din conducerea Yazaki… rușine vouă că nu luați măsuri asupra situației infecte din aceea fabrică.”.

Citește și Ce soluții au angajații de la Yazaki – sfatul avocatului

”Nu te poți duce nici măcar la toaletă în timpul programului pentru că nu are cine să iți țină pasul de lucru. Dacă ești bolnav trebuie să te prezinți la muncă și să muncești așa pe linie pentru că liber nu îți poți lua că nu are cine să te înlocuiască, daca Doamne ferește leșini pe linie, atunci imediat se găsește înlocuitor, ești dus la cabinetul medical, ți se dă o pastilă sau ți se face o injecție și ești trimis înapoi pe linie să îți reiei ritmul alert.

ITM-ule, înainte de toate, ar trebui să vă duceți acolo și să luați interviu operatorilor să vedeți în ce condiții mizere lucrează… pe ce salarii în primul rând, să vedeți cum stau șefii de linie în spatele operatorilor și cum se țipă, se amenință că îi dă afară!

Nu se mai poate lucra în acel ritm pe 700 lei. Este un ritm mult prea alert, pentru a lucra 8h continuu în acel ritm, nu se poate.”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here