ponta la dna

ponta la dnaPotrivit unui document intrat în posesia stiripesurse.ro, un dosar instrumentat de procurorii DNA poate produce mare deranj la Palatul Victoria. Numele mai multor miniştri şi chiar a şefului Executivului sunt pomenite de inculpaţi, de martorii la vedere sau acoperiţi şi de denunţători.

Este vorba de dosarul instrumentat de DNA Prahova în care până acum „vedetă” este deputatul Sebastian Ghiţă: dosarul Hidro Prahova, în care este anchetat şi cumnatului premierului, prin care sume uriaşe de bani europeni şi nu numai au fost şifonaţi în folos privat şi de asemenea de spălare de bani în formă continuată. Acuzaţiile procurorilor sunt dintre cele mai grave.

Potrivit actelor la dosar în cuprinsul materialului apar premierul Victor Ponta, ministrul Eugen Orlando Teodorovici, acum ministru al Finanţelor Publice (atunci titular la portofoliul Fondurilor europene), ministrul Rovana Plumb, acum ministru al Muncii (atunci titular la Ministerul Mediului), senatorul Savu Daniel, preşedintele PSD Prahova şi membru al Comisiei de Control al SRI, deputatul Mircea Roşca, pe atunci şef în Hidro Prahova şi preşedinte al PNL Prahova. În stenogramele şi mărturiile din dosar au mai fost menţionate şi numele unor alţi lideri politici, printre care Crin Antonescu, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit mărturiilor şi stenogramelor de mai jos, însuşi premierul Victor Ponta ar fi intervenit în favoarea firmei cumnatului său, iar Sebastian Ghiţă îi ameninţa pe martori pentru că plăţile întârziau pentru lucrările făcute de mântuială în Comarnic. Mai sunt menţionate numele ministrilor Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici.

Cumnatul premierului, Iulian Herțanu, acționar la SC Grossman Engineering Group SRL, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, schimbarea nelegală a destinației fondurilor europene și evaziune fiscală. Aceleași acuzații au fost reținute și în cazul oamenilor de afacerii Mihail Marian Coman și Vladimir Răzvan Ciorbă. În aceeași cauză, sunt cercetați sub control judiciar Mircea Cosma, președinte al CJ Prahova, și deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, cei din urmă fiind acuzați de sprijinire a unui grup infracțional organizat. De asemenea, procurorii anticorupție au dispus începerea urmăririi penale și împotriva omului de afaceri Liviu Munteanu, a directorului de producție al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, și a directorului SC Grossman, Ilie Drăgan.

Procurorii le-au mai audiat în această cauză pe mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, și pe sora acestuia, Alexandra Herțanu.

Cercetările în acest dosar vizează modul în care a fost acordat în ianuarie 2012 un contract având ca obiect „Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic” de către SC Hidro Prahova SA Ploiești (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar) asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL.

DOCUMENTE din dosarul de la DNA publicate în exclusivitate de stiripesurse.ro:

stenograme h1

stenograme h2

stenograme h3

stenograme h4

stenograme h5

stenograme h6

stenograme h7

stenograme h8

stenograme h9

stenograme h10

stenograme h11

Sursa: www.nasul.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here