Polițiștii au găsit în Prahova o mașină care fusese furată din Spania. Polițiștii de la Rutieră au suspectat că mașina este furată în urma unui control în trafic pe DN 1, pe raza localității Cornu.

Ulterior, la RAR, polițiștii au descoperit că mașina era “clona” unui alt autovehicul și avea o nouă serie de șasiu pusă peste seria originală.

Detalii în comunicatul de mai jos:

“La data de 29 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost informați de către polițiștii Biroului Rutier Ploiești, cu privire la faptul că au identificat pe DN1, în localitatea Cornu, un autovehicul despre care există date că ar fi fost sustras din Spania.

Din cercetări, a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Cornu ar fi achiziționat un autovehicul, prin intermediul unui prieten din Spania, pe care l-ar fi transportat pe o platformă la adresa sa de domiciliu.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la seriile autovehiculului, polițiștii s-au deplasat la sediul R.A.R. Prahova, unde cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că autovehiculul prezentat este o clonă a altui vehicul, seria de șasiu originală fiind diferită de cea din documente.

Astfel, din verificări a rezultat faptul că peste seria de șasiu originală a fost poansonată artizanal o altă serie de șasiu, documentele identificate și numerele de înmatriculare fiind corespunzătoare ultimei serii.

Autovehiculul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire și fals material în înscrisuri oficiale.”, a transmis Poliția Prahova în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here