fbpx
luni, mai 29, 2023

Măști în clasă. Ministrul Nelu Tătaru: „Nu facem experimente pe copii!”

Citește Și

- Advertisement -
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, la Digi 24, că Guvernul nu poate lăsa pe seama școlilor decizia de a purta sau nu măști în clasă. 

Lui Nelu Tătaru i s-a dat exemplul landului Baden-Württemberg din Germania, care cere doar profesorilor să poarte măști în clasă și permite cântatul la ora de muzică. Ministrul a explicat că trebuie văzut și care sunt spațiile pe care le au la dispoziție aceste școli pentru a se desfășura cursurile respective: sunt suficient de generoase, pot permite o distanțare corespunzătoare, sunt bine aerisite. În privința profesorilor, e firesc ca aceștia să poarte mască, pentru că ei vorbesc mai mult.

Întrebat dacă „ar avea curaj” să lase la latitudinea școlilor din România astfel de măsuri, ministrul Sănătății a răspuns:

- Advertisement -

„Nu. Noi nu am discutat de curaj, am discutat de precauţii. În condiţiile în care vom vedea că avem o transmitere comunitară scăzută, că avem toate condiţiile încât să putem avea şi distanţare, în care putem să fim siguri că se respectă și regulile de igienă, în care să putem fi siguri că există şi dezinfectantul, în care putem fi siguri că cineva urmăreşte aceste activităţi, ne gândim.

Dar, în acest moment, nu suntem în situaţia să putem lăsa libertatea. Nu. Sunt nişte reguli pe care trebuie să le menţinem: masca, distanţarea, dezinfectantul. Haideţi să păstrăm aceste reguli. Cred că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii.

Sunt reguli care până acum au dovedit că dacă sunt respectate, duc la rezultate bune și ne ajută în pandemie, a precizat ministrul.

- Advertisement -

Foto: stirileprotv.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO Cultură de canabis, descoperită de polițiștii prahoveni

Polițiștii BCCO Ploiești au descoperit o cultură de canabis în subteranul unei clădiri. Anchetatorii au mers în percheziție la...

Mai Multe Articole Ca Acesta