Primăria Ploiești a emis un comunicat de presă prin care spune că în urma incendiului de la depozitul Urban Icim de pe strada Mimiului s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență și că, “din măsurătorile instantanee efectuate de reprezentanții A.P.M. Prahova si Gărzii de Mediu Prahova reiese că nu au fost depășite valorile critice de poluare, care ar putea pune în pericol sănătatea populației.”.

“Comitetul Local pentru Situații de Urgenta al municipiului Ploiești s-a întrunit, astăzi,  într-o ședința extraordinara pentru a se analiza situația creată în urma incendiului izbucnit duminică, 11 noiembrie 2018, la depozitul de mase plastice, situat in strada Mimiului.

La ședință au participat conducerea municipalității ploieștene, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (I.S.U.) “Șerban Cantacuzino” Prahova, Poliției Municipiului Ploiești, Gărzii  de Mediu Prahova, ai Agenției pentru Protecția Mediului (A.P.M.) Prahova, precum și alți factori de decizie locali.

În cadrul discuțiilor, s-a analizat stadiul intervenției în vederea lichidării complete a incendiului și preîntâmpinării reizbucnirii unui nou focar, precum și modalitatea de sprijin, temporar, cu utilaje din dotarea municipalității, a I.S.U. Prahova, în vederea derulării, în condiții optime, a activaților de intervenție. Ulterior, cauzele incendiului vor fi stabilite prin colaborarea instituțiilor abilitate în acest sens.

Până în prezent, din măsurătorile instantanee efectuate de reprezentanții A.P.M. Prahova si Gărzii de Mediu Prahova reiese că nu au fost depășite valorile critice de poluare, care ar putea pune în pericol sănătatea populației.

Calitatea aerului în municipiul Ploiești este monitorizată în continuare,  urmând ca, astăzi, după ora 12.00,  să se comunice, de către instituțiile competente, rezultatele finale și concluziile măsurătorilor efectuate.”, este comunicatul emis de Primăria Ploiești.

Pompierii continuă să acționeze pentru lichidarea incendiului izbucnit în jurul orei 16.00, duminică, 11 noiembrie. La ora actuală, intervenția se desfășoară din exteriorul halei, întrucât există pericol de prăbușire a construcției. Din cauza fumului și a materialelor combustibile, nu se vede dacă în hală sunt butoaie cu substanțe inflamabile sau periculoase.

Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Prahova sunt prezenți la fața locului și fac cercetări, pentru a vedea ce fel de substanțe au ars în incendiu și dacă a fost încălcată vreo prevedere legală în acest sens.

Reamintim că și Garda de Mediu este prezentă la fața locului pentru verificări și, după ce incendiul va fi lichidat, în funcție și de concluziile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, va dispuse măsuri. În funcție de cauza incendiului și dacă se dovedește că a fost vorba de o nerespectarea a modului de depozitare a deșeurilor sau de o încălcare a autorizației de mediu, Garda de Mediu Prahova va dispune măsuri, iar amenda se poate ridica la 100.000 lei.

Duminică seară, când a izbucnit incendiul, ISU Prahova a recomandat locuitorilor din zonă să nu părăsească locuințele și să închidă geamurile. Totodată, ISU Prahova a solicitat ISU Ciolpani punerea la dispoziție a autospecialei CBRN.

Autospeciala de cercetare CBRN este destinată intervenției în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice și pentru decontaminarea personalului de intervenție și a celui afectat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here