Fotografie cu caracter ilustrativ

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 112 persoane şi au fost înregistrate 21 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

În perioada 14 – 21 aprilie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 112 persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 39 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 73 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 21 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, în 7 cazuri, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu măsura arestării preventive, iar în 2 situații cu măsura condamnării cu executare.

De asemenea, în 3 cazuri, măsura controlului judiciar a fost înlocuită cu măsura condamnării cu executare, în 7 situații cu cea a arestării preventive, iar în câte un caz, măsura controlului judiciar a fost înlocuită cu măsura condamnării cu suspendare, respectiv cu măsura arestului la domiciliu.

Sursa: politiaromana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here