lemn

Polițiști ai Serviciului de Ordine Publică au organizat o acţiune la care au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploieşti, consilieri ai Gărzii Forestiere Ploieşti, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu şi specialişti ai Direcţiei Silvice Prahova.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială din comuna Filipeştii de Pădure s-a constatat faptul că administratorul nu deţine acord pentru utilizarea formularelor cu regim special emis de Garda Forestieră Ploieşti şi nici Registru de evidenţă a intrărilor/ieşirilor de materiale lemnoase, deşi comercializa cherestea.

Agentul economic a fost sancționat contravențional cu o amendă, în valoare de 5.000 lei şi a fost dispusă confiscarea valorică a cantităţii de 31,77 m3 cherestea răşinoase, în cuantum de 17.060,49 lei.

În urma acţiunii, pe raza comunei Valea Doftanei, a fost identificată cantitatea de 11,40 m3 material lemnos, abandonată, motiv pentru care a fost ridicată şi predată în custodie Ocolului Silvic Câmpina.

Totodată, trei persoane care pescuiau ilegal în barajul Paltinu au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 300 lei pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2005.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here