Maternitatea Ploiești primește 400 de teste pentru depistarea coronavirusului de la Rețeaua de Sănătate Regina Maria! Potrivit managerului Spitalului de Obstetrică Ginecologie din Ploiești, Gheorghe Alexandru, Rețeaua Regina Maria a fost de acord să ofere cele 400 de teste gratuit.

Primele 150 de teste au fost deja epuizate. Marți, 14 aprilie, a început testarea cu personalul din conducere, care interacționează atât cu personalul din spital, cât și cu persoane din afară. Miercuri, 15 aprilie, au venit rezultatele, care au fost negative. Testarea s-a continuat miercuri și joi dimineață cu personalul din “liniile fierbinți”, de la terapie intensivă și din sălile de nașteri și de operații, a explicat pentru ziarul Incomod Gheorghe Alexandru.

Tot joi, 16 aprilie, a fost testat personalul de la camera de gardă, de la filtrul epidemiologic și personalul medical din secțiile de nou-născuți, iar la prânz a început testarea pentru pacientele care ridică anumite suspiciuni, cum ar fi răceli sau alte simptome. Testele vor continua să fie folosite pentru alte paciente de la terapie intensivă sau care prezintă riscuri.

Alte 50 de teste au fost deja livrate la Maternitatea Ploiești, dar vor fi folosite marți, 21 aprilie, când laboratorul își va relua programul.

Următoarele teste vor fi folosite pentru tot personalul spitalului, cum ar fi personalul de la blocul alimentar sau muncitorii, dar și pentru viitori pacienți care vor prezenta simptome.

Managerul Maternității Ploiești, Gheorghe Alexandru, a mai precizat pentru ziarul Incomod că testele oferite de Rețeaua Regina Maria sunt cele mai performante tipuri, Real Time PCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here