Ca urmare a finalizării actelor de urmărire penală efectuate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti și polițiști ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Direcția Anticorupţie pentru Municipiul București și Județul Ilfov (D.A.M.B.J.I.), s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei M.E., sub control judiciar, pentru săvârșirea unui număr de 63 de infracţiuni de luare de mită.

Dosarul a fost constituit ca urmare a unei sesizări la linia telefonică Telverde Anticorupție a Direcției Generale Anticorupție – 0800.806.806, cu privire la suspiciunea săvârșirii unei fapte de corupție în legătură cu pensionarea anticipată a unei persoane.

În urma probatoriului administrat, a rezultat faptul că, în luna martie 2017, inculpata M.E., în calitate de medic în specialitatea medicina muncii, șefă a Comisiei de Expertiză Medicală nr. 3 din cadrul Casei Județene de Pensii Ilfov, a primit de la 63 de persoane diferite sume de bani, pentru a realiza un act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv pentru întocmirea și eliberarea unor decizii asupra capacității de muncă sau pentru acordarea unor concedii medicale. Medicul, profitând de starea de nevoie în care s-au aflat pacienții, a primit banii după efectuarea actului medical, cu titlu de mită.

La data de 29.03.2017, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatei, iar ulterior s-a dispus cercetarea acesteia sub control judiciar pentru 60 zile.

La finalizarea urmăririi penale și sesizarea instanței prin rechizitoriu, s-a solicitat confiscarea sumei de 12.529 de lei de la inculpată, sumă asupra căreia se dispusese măsura asiguratorie a sechestrului.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here