Într-o perioadă în care se vorbeşte despre problemele de obezitate ale copiilor din România, există tineri care îşi doresc să facă sport, au performanţe, dar s-au trezit că echipa pentru care luptă este în prag de desfiinţare.

Vorbim despre echipa de juniori de la Tîrgşoru Vechi, echipă aflată pe locul 3 în Liga Judeţeană de Fotbal  JUNIORI B, Seria I, din Prahova.

Tinerii au constatat disperaţi că echipa pe care au reuşit să o aducă în clasament este la un pas de desfiinţare. Şi cum trăim în epoca reţelelor de socializare au lansat un apel disperat pe Facebook.

“Salutare comunitate,fac parte din echipa de fotbal juniori din Tg. Vechi . Echipa mergea foarte bine clasându-se pe locul 3 în campionat , apoi după terminarea primei jumătăţi a campionatului am aflat că echipa se va desfiinţa deoarece nu mai are cine să se ocupe de aceasta.Am decis împreună cu ceilalţi membri ai echipei să postăm în acest grup deoarece sperăm să primim ajutor şi echipa să poată funciona în continuare ! Vă mulţumesc!”, este mesajul postat de Mădălin Alexandru, mesaj care ne-a impresionat prin disperarea care se simţea în spatele cuvintelor

Sperăm  ca apelul copiilor de la Tîrgşoru Vechi va ajunge la oamenii care iubesc fotbalul, la oamenii care ştiu că tinerii aceştia au nevoie de mişcare, au dreptul să facă sport.

Sperăm în aceeaşi măsură ca autorităţile locale ploieştene să găsească modalitatea legală prin care să readucă la viaţă FC Petrolul Ploieşti şi să fie rezolvate problemele de la CSM Ploieşti.

Spunem aceste lucruri deoarece alte oraşe mari ale ţării precum Craiova, Cluj sau Bucureşti au găsit soluţii pentru ca sportul de performanţă să nu dispară.

Spre exemplu, CSM Bucureşti este finanţată din bani publici, iar bugetul clubului pentru toate secţiile sportive este de aproximativ 20 de milioane de euro. Totodată, clubul sportiv din capitală ia în calcul să reînfiinţeze şi echipa de fotbal Rapid Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here