examen capacitate 44403300

Conducerea Ministerului Educației Naționale a transmis, duminică, precizări cu privire la revendicările angajaților din Învățământ, după ce Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a anunțat că va boicota simularea EN, programată să se deruleze la nivel național, în perioada 5 – 7 martie.

Citește și: Sute de elevi din Prahova nu susțin simularea Evaluării Naționale din cauza boicotului profesorilor!

“Ministerul Educației Naționale este în contact permanent cu sindicatele din învățământ, iar deciziile luate vin în urma consultării directe cu liderii federațiilor sindicale. De altfel, și Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu o largă consultare a sindicatelor. În ceea ce privește vârsta de pensionare, la nivelul Uniunii Europene se dorește creșterea vârstei de pensionare, și nu scăderea ei. Tendința este confirmată chiar de profesorii care fac solicitări pentru a fi menținuți în activitate peste vârsta de pensionare”, se arată în comunicatul MEN.

Reprezentanții Ministerului spun că “boicotul nu este o soluție”! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20% de la 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic. Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, le reamintește reprezentanților sindicali că ne aflăm în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă și, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanșeze conflicte de muncă”, se mai arată în comunicatul Ministerului Educației.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here