Medicul Bogdan Nica, șeful DSP Prahova, a postat un mesaj tranșant pe Facebook, destinat atât prahovenilor, cât și cadrelor medicale. 

“Un apel pentru colegii mei, medici din DSP, Spitale, ambulatorii și medici de familie:

Știu că exemplul personal este cel mai prost, dar nu cred că mai contează; Am colegi care, zi și noapte riscă să contacteze SARS-Cov 2, mergând la centrele de carantină: Unii au copii cu boli cronice, alțîi au mame cu comorbidități, alții îngrijesc persoane cu handicap;

Azi m-am uitat la mâinile unei colege, medic în DSP, care avea răni de la frig și de la dezinfectanți; eu ce să mai zic, am un by pass aorto-coronarian, HTA etc.

Colegii de la secția de boli infecțioase sunt la limita epuizării și se expun zilnic, chiar dacă sunt în grupa de risc maxim.

Atât timp cât mă suportă sistemul, sunt alături de ei și mor de gât cu cei care îi jignesc.

Alții, pe care nu-i pot numi colegi, au timp de intrigi, au timp de wattsapp, plimbă bolnavii, uită protocoalele terapeutice sau pur și simplu refuză, sub diverse pretexte, consultul.

Am văzut medici în Italia, cu saci de gunoi lipiți în jurul picioarelor, cu viziere improvizate, la căpătâiul bolnavilor.

Am văzut medici infectați cu nenorocirea asta de virus care au rămas cu un singur rând de haine , carantinati, în spital, la Babeș, la Arad, la Suceava.

Ăștia nebuni și hipocratici, care luptăm, unii dintre noi vom muri.

Dar care scapă, vai de voi, pufosilor! Nu mai aveți trăi cu noi! Sterilizare facem, fără autoclav!

Oameni buni, o să aveți doctori! Din aia adevărați! Hai, sănătate și să ne vedem cu bine după pandemie! Iar pentru cetățeni, repet! Stați dracului în casă!

Și, va rog, scutiți-mă de comentarii! Reflectați la ce v-am scris și înjurați-mă! Dar fiți oameni!”, a scris medicul Bogdan Nica pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Sper, din tot sufletul ,după ce trece toată nenorocirea asta, să nu vă uitați vorbele ce le-ați zis!Sper ,să avem medici adevărați, să înteleagă omul bolnav si sa-l trateze pentru că nimeri nu se duce la spital din plăcere. Asistentele la fel , să nu se mai uite cu scârbă la bolnavi și șpaga să le iasa din obișnuință, (asta ,ar trebui și bolnavul și omul de rand sa înteleagă și să nu mai de-a șpagă nicaieri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here