Meteorologii anunță că luna februarie va fi mai caldă decât ar trebui, dar vine și cu precipitații peste media acestei luni. În ultima săptămână a lui februarie, temperaturile vor scădea spre valorile normale.

În săptămâna 25 ianuarie-1 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată, local, în nord-est, centru și în extremitatea de sud a țării.

Va ploua mai mult decât de obicei în regiunile sud-estice și în cele intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice și în zona montană aferentă, iar în rest va fi în general apropiat de regimul normal pentru această perioadă.

În săptămâna 1-8 februarie, temperaturile medii ale aerului se vor situa peste cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor excedentare în regiunile sudice.

Și pentru săptămâna 8-15 februarie, meteorologii se așteată la temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud și sud-est.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor excedentar în jumătatea vestică a țării.

Pentru ultima săptămână inclusă în prognoză, 15-22 februarie, meteorologii estimează că valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here