ninsoare
După data de 7 decembrie, vremea se va încălzi ușor. Începând din 10 decembrie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește în toată țara, a anunțat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), conform Agerpres.

Banat: Vreme rece, mai ales în cursul nopţilor, cu maxime de 2 – 6 grade şi minime între -6 grade şi -1 grad.

În intervalul 7-10 decembrie, procesul de încălzire a vremii va determina valori diurne de 7 – 10 grade şi nocturne de 0 – 4 grade. Ulterior, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta. Vor fi precipitaţii mixte săptămâna aceasta, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte în cea de-a doua săptămână.

Transilvania: Intervalul 2-15 decembrie debutează cu o vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea. Minimele negative în toată regiunea (-8 şi -3 grade). Valorile diurne vor fi, în general, cuprinse între de 0 şi 4 grade.

Ulterior, încălzirea vremii va determina, în perioada 7-10 decembrie, înregistrarea unor temperaturi cuprinse între 4 şi 8 grade, ziua, şi de la -2 grade la 1 grad, noaptea. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, estimările indică o probabilitate mai mare pentru un regim termic caracterizat de valori – mai ales cele maxime – peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului vor fi predominant ninsori, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou în cea de-a doua săptămână.

Moldova: Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme relativ rece, cu temperaturi maxime de 2 – 5 grade, respectiv minime între -5 şi -3 grade.

Încălzirea vremii din perioada 7-10 decembrie va determina înregistrarea unui ecart mediu diurn de 5 – 8 grade şi nocturn de la -2 la două grade. Ulterior, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta. La începutul intervalului vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe cantitativ va fi din nou în creştere începând cu data de 10 decembrie.

Dobrogea: Vremea va fi în răcire la începutul intervalului, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime cuprinse între 2 – 7 grade şi minime între -2 şi 3 grade. În perioada 7-10 decembrie, încălzirea treptată a vremii va determina valori diurne de 8 – 11 grade şi nocturne de 2 – 5 grade. După acest interval, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta, iar estimările indică situarea acestora peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare după data de 10 decembrie.

Muntenia: Până în jurul datei de 6 decembrie, vremea va fi rece, mai ales dimineaţa şi noaptea, cu temperaturi minime de la -5 şi zero grade, mediat regional, în timp ce maximele se vor încadra între două şi 6 grade.

În perioada 7-10 decembrie, încălzirea treptată a vremii va determina valori diurne de 8 – 11 grade şi nocturne ce vor oscila între 2 şi 5 grade. Ulterior, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta, iar estimările indică situarea acestora peste cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului, local vor fi ploi, lapoviţă şi trecător ninsori slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 10 decembrie.

La munte: La începutul intervalului, va fi o vreme rece, cu valori medii cuprinse între -6 şi -2 grade, ziua, şi între -12 şi -8 grade, noaptea.

Între 6 şi 10 decembrie, valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creştere, astfel că maximele se vor încadra între 2 şi 6 grade, iar minimele între -5 şi -1 grad, în medie. Va ninge la începutul intervalului, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va reapărea începând cu data de 10 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here