Echipamentele cu transmitere automată a evenimentelor cosmice, amplasate în cadrul Stațiunii UAIC de Cercetări Fizico-Geografice şi Pentru Monitorizarea Calității Mediului Mădârjac, au surprins, joi dimineaţă, un micrometeorit care a căzut, după calculele specialiştilor, în judeţul Botoşani, informează Monitorul de Botoșani.

„Corpul înregistrat nu a fost de dimensiuni mari, nu mai mut de 50 de grame, însă foarte probabil să fi fost observat de cetăţeni, având o orientare către Valea Siretului. A fost observat de camerele de monitorizare ale Staţiunii UAIC de la Mădârjac, dar şi de camerele de supraveghere a evenimentelor plasate în Suceava şi Bârlad”, a precizat conf. univ. dr. Ionuț Minea, managerul Stațiunii de Cercetări Fizico-Geografice şi Pentru Monitorizarea Calității Mediului Mădârjac.

Acesta a menţionat faptul că, deşi a ajuns la sol cu viteza unui glonţ, micrometeoritul nu putea cauza daune foarte mari. Micrometeoritul a străbătut cerul Moldovei și a căzut undeva în județul Botoșani.

Staţiunea de Cercetări Fizico-Geografice şi de Monitorizare a Calității Mediului – Mădârjac a fost înfiinţată de UAIC în perioada 2007 – 2010.

Sursa foto: Monitorul de Botoșani

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here