Serviciile de dezinsecție în Ploiești vor fi demarate miercuri, 9 iunie, informează primăria Ploiești într-un comunicat de presă. Dezinsecția va fi realizată de societatea Coral, iar activitățile vor dura până la finalul lunii.

Citiți comunicatul integral mai jos:

“Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, va efectua servicii de dezinsecție pe suprafața domeniului public al municipiului nostru, în perioada 09- 30 iunie 2021.
Operatorul S.C. Coral Impex S.R.L. va utiliza pentru aceste servicii următoarele produse:
⦁ Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
⦁ Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
⦁ Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;

Suplimentar pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății, cu acordul prealabil al municipalității.
Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate.
Acțiunile se vor desfășura în conformitate cu prevederile OMS 119/2014, precum și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Pentru ca serviciile respective să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și pe cel privat.
În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitățile de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

Facem precizarea că, în cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților de dezinsecție va fi prelungită.

Totodată, rugăm cetățenii interesați ca, în perioada menționată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu, în caz contrar, Primăria Municipiului Ploiești și S.C. CORAL IMPEX S.R.L. fiind absolvite de orice responsabilitate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here