Edilul din Podenii Noi a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă, după ce a bătut un polițist local din comună chiar pe holurile primăriei de față cu mai mulți angajați. Polițistul a depus plângere la poliție, iar după doi ani, procurorii au finalizat ancheta cu un rechizitoriu.

Mihai Alionte, edilul comunei prahovene Podenii Noi, a fost deferit justiției de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești după doi ani de anchetă. Dosarul său a fost înregistrat la secția penală a Judecătoriei Ploiești în data de 24 mai, dar nu a primit încă un prim termen de judecată.

Procurorii îl acuză pe edilul de Podenii Noi de purtare abuzivă. Victima primarului este polițistul local Laurențiu Dobrogeanu.

Scandalul dintre cei doi s-a petrecut în data de 22 aprilie 2019, zi în care agentul se întorsese la serviciu după o perioadă în care fusese în concediu medical din cauza unor probleme de sănătate.

Polițistul local a vrut să semneze condica de prezență, dar nu a găsit-o, așa că a depus o solicitare prin care a anunțat că s-a prezentat la serviciu începând cu ora 08.00 și că nu găsește documentul. La ora 16.00, când a ieșit din serviciu, bărbatul a cerut încă o dată condica de prezență, dar primarul Mihai Alionte a refuzat să i-o pună la dispoziție. Luni dimineață, 22 aprilie polițistului a mers la serviciu unde a solicitat din nou condica de prezență, dar că de cum a intrat în sediul primăriei Alionte l-a luat la bătaie, lovindu-l cu pumnii și cu picioarele în cap și în zona fesierilor, apoi îmbrâncindu-l afară din primărie, moment care a fost surprins de o camera de supraveghere.

Avocatul agentului a povestit la momentul scandalului că polițistul local are probleme de sănătate, după ce acum cinci ani a suferit de meningită, iar acum trebuie să fie tot timpul protejat la cap. După ce a fost bătut, bărbatul spune că a acutizat dureri extrem de mari la cap, așa că a fost preluat de o ambulanță de la sediul poliției unde a mers pentru a depune plângere pentru ultraj.

 

De-a lungul vremii, primarul din Podenii Noi, aflat acum la al treilea mandat, a mai fost implicat în scandaluri publice și cu o angajată a primăriei din localitate, cu un preot, dar și cu unul dintre contracandidații săi la alegerile locale din septembrie 2020. Candidatul PNL reclama faptul că a fost atacat cu spray lacrimogen de către membrii echipei de campanie a primarului Mihai Alionte. Scandalul electoral s-a finalizat doar cu amenințări și nu a avut, deocamdată, urmări cu caracter penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here