Mai puțin cunoscut acum opiniei publice, Oeffner a pus pe jar autoritățile din România la începutul anilor 2000, atunci când a torturat și ucis un om de afaceri, cadavrul acestuia fiind găsit în pădurea Snagov din apropierea Capitalei. Oeffner a fost găsit vinovat pentru omor deosebit de grav și condamnat la 20 de ani de închisoare. Imediat după comiterea faptei, Oeffner fuge din țară și este prins trei ani mai târziu în Canada, de unde este extrădat în România.

În 2005 Tribunalul București îl condamnă la 20 de ani la închisoare, iar acesta este încarcerat la Penitenciarul Giurgiu. A executat doar jumătate din pedeapsă și, conform legii, acesta a putut beneficia de liberarea condiționată pe care a obținut-o la de la Judecătoria Găiești, după ce a mai încercat fără succes să scape din închisoare apelând la instanțele de judecată din Prahova.

Presa vremii a susținut că Oeffner ar fi luat viața omului de afaceri Marian Florin Pădureanu, în vârstă de 51 de ani, patronul unui restaurant din Capitală, la comandă. S-a spus asta pentru că atunci când a fost găsit cadavrul victimei, în buzunarele hainelor au fost găsite importante sume de bani, 3.400 de dolari, 1.500 de mărci germane, 2,2 milioane de lei, bijuterii din aur şi acte care demonstrau că frecventa localurile de jocuri de noroc. Pădureanu a fost legat de un scaun, bătut și torturat până ce și-a dat ultima suflare. Faptul că autorii faptei nu au furat și banii, nu demonstrează altceva decât că nu a fost vorba despre un jaf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here