Foto cu caracter ilustrativ

Anul trecut au fost mii de scandaluri în Prahova, multe dintre ele fiind sesizate la Poliție, care a înregistrat dosare penale pentru infracțiuni contra persoanei! Poliția Prahova a înregistrat 3.708 cazuri de loviri și alte violențe în județ, dintre care 795 în Ploiești. Astfel, media este de 77 de cazuri pe săptămână în județ, respectiv 16 pe săptămână în Ploiești.

Pe lângă acestea, în Prahova au fost înregistrate 56 de violuri, dintre care 17 în Ploiești, ceea ce înseamnă că în județ, săptămânal, are loc câte un viol.

De menționat este și că Poliția Prahova a înregistrat 40 de cazuri de tulburarea ordinii și liniștii publice, dar și trei încăierări, șapte infracțiuni de vătămare corporală, trei tentative de omor și opt crime.

Citește și: Crimele care au îngrozit județul Prahova în 2016 – GALERIE FOTO

Într-un răspuns trimis redacției noastre, Poliția Prahova menționează că infracțiunile contra persoanei, per ansamblu, înregistrează o diminuare cu aproape 10%.

“Dintre infracțiunile din această categorie, înregistrează scăderi următoarele genuri de fapte penale: loviri și alte violențe și violul. În ceea ce privește celelalte genuri de infracțiuni contra persoanei, acestea fie se mențin la o valoare constantă (omorul și vătămarea corporală), fie înregistrează creșteri de o singură faptă (tentativă de omor).

Se înregistrează creștere la indicativul “tulburarea ordinii și liniștii publice”, respectiv de la 33 de astfel de infracțiuni în 2015, la 40 în 2016.”, se arată în adresa trimisă de Poliția Prahova redacției Incomod.

infractiuni 2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here