fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Mii de carduri sociale blocate, după ce beneficiarii le-au vândut pe alcool

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Mii de carduri sociale au fost blocate, după ce beneficiarii au încercat să le dea la schimb pe alcool sau țigări, anunță romaniatv.net. Unii dintre cei care au primit voucherele sociale de 250 de lei, au încercat să le vândă sau să își cumpere țigări și băuturi alcoolice, astfel că deși au venituri mici, acum au pierdut acest beneficiu. 

Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, mai bine de 10.000 de carduri pe care românii primeau vouchere sociale au fost deja blocate. Persoanele care se află în această situație ori le-au vândut, ori au încercat să-și cumpere alcool cu ajutorul social.

- Reclamă -

După cum a adăugat Marcel Boloș, o a treia categorie de indivizi rămași fără bani de la stat sunt cei care nu au putut fi identificați pentru a-și primi dreptul.

„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, scrie cancan.

Pe data de 3 septembrie se va încheia a doua emisiune de carduri, care va include persoanele omise de pe listele inițiale, dar și pe cele care au devenit eligibile după data de 1 iunie. Numărul estimat de noi beneficiari se ridică la 150.000 de oameni.

- Reclamă -

Cardurile vor fi alimentate cu suma de 250 de lei pe data de 8 septembrie, aceasta fiind a doua tranșă din totalul de patru.

Listele cu beneficiarii vor fi actualizate de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale până la sfârşitul acestei săptămâni, incluzând noii beneficiari şi vor fi verificate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, conform prevederilor din OUG nr. 63/2022, în cursul săptămânii viitoare.

 

Potrivit MIPE, emiterea noilor carduri este planificată să se finalizeze în data de 22 august, iar livrarea prin Poşta Română către beneficiari urmează să aibă loc până la 3 septembrie.

Sprijinul pentru alimente şi mese calde aferent tranşei II va ajunge către toţi beneficiarii până la 8 septembrie.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img