Miercuri, 12 iulie, militarii americani au sosit în centrul Ploieștiului. Aceștia au prezentat ploieștenilor armele și tehnica de luptă. Dacă locuitorii din Ploiești au fost încântați că ”au venit americanii” și o parte din soldații US Army au fost fost foarte încântați de Ploiești.

”Știam de la bunicul meu de Ploiești. Mi-a și arătat poze cu orașul, ce-i drept luate de la înălțime, de pe bombardier. Dar pot să vă spun, că, spre surpriza mea, unele cratere au rămas în același loc. Asta da consecvență”, ne-a declarat unul dintre soldați.

Un altul, sergent de data aceasta, a avut numai cuvinte de laudă la adresa Ploieștiului. ”Am studiat în armată în primii ani despre Ploiești. Am văzut imagini cu orașul cum arăta în timpul războiului. Sunt anumite zone pe care le-ați păsatrat exact ca atunci. Este uimitor!”, a spus acesta.

Unul dintre superiorii militarilor, care a vizitat Ploieștiul încă de acum două zile a avut ultimul cuvând de spus: ”Nu știu ce ați făcut cu orașul, dar se vede că sunteți proNATO. Sunt anumite zone din oraș unde am putea face adevărate exerciții militare cu dificultate medie sau chiar mare. Sunt convins că modul cum arată terenul le-ar putea face probleme oamenilor și blindatelor. Keep going!”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here