fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

Ministerul a promis că rezolvă problema sportului în Ploiești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

La inițiativa primarului Adrian Dobre și a parlamentarului prahovean Emanoil Savin, reprezentanți ai primăriei Ploiești au mers să discute la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a primi o soluție de salvare a sportului ploieștean. La discuții au participat consilierul primarului pe probleme de sport, Vivi Răchită, și directorul economic al primăriei, Nicoleta Crăciunoiu, care au primit garanții de la ministru că în termen de o lună și jumătate vor primi soluția de salvare a Clubului Sportiv Municipal.

„Am avut o vizită la Ministerul Tineretului și Sportului, însoțit de secretarul general, de șeful Departamentului Juridic, cu doamna Nicoleta Crăciunoiu și cu subalterna dumneaei. Ne-am dus cu toate actele pe care le-am strâns în decurs de un an de zile, de când ne luptăm cu CSM, la inițiativa primarului și a lui Emanoil Savin. Am mers cu toate hârtiile, toate adresele trimise prin care întrebam cum putem finanța legal sportul. Am stat două ore, eu am vorbit din punct de vedere al sportivilor, iar doamna Crăciunoiu a vorbit din punct de vedere al legalității și al primăriei. Și-au notat câteva idei, nu știau exact situația din teritoriu pentru că dânșii la Minister nu se confruntă cu problemele pe care le avem noi. Știau că și la alte CSM-uri sunt probleme, din alte părți, unele au distrus sportul din punct de vedere al seniorilor. Nu au găsit nici dânșii o soluție la acele convenții civile care nu mai sunt valabile și conform Legii Sportului doar prin contracte de muncă se pot angaja antrenori. Dar ce facem cu sportivii? Acum sunt în legătură și cu Ministerul Muncii și cu Ministerul Finanțelor și vor amenda Legea Sportului, ne-au dat un termen de o lună și jumătate în care toate aceste nemulțumiri și probleme reale pe care noi le-am ridicat vor fi eliminate. Am înțeles că vor mai discuta și cu alte federații și vor veni cu soluții clare în acest nou Guvern, de la acest nou Ministru Dunca, care mi se pare un om care chiar vrea să ajute sportul. L-am informat astăzi pe domnul primar și dânsul de abia așteaptă să primească soluții și să dăm drumul la sport în Ploiești, pentru că baze avem, avem stadion, avem Hipodrom, facem și acel teren sintetic cu pistă de atletism tot în cadrul Hipodromului, deci vrem să facem, dar trebuie să ni se dea un cadru legal prin care să finanțăm sportul”, a declarat Vivi Răchită pentru ziarul Incomod.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img