fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Ministerul de Interne cumpără mașini de poliție noi și alte vehicule. Valoarea este de peste 20 milioane de euro

Citește Și

- Reclamă -
Ministerul Afacerilor Interne a lansat pe SEAP o licitație publică pentru încheierea unui acord-cadru de furnizare de autovehicule cu dotări specifice, autoutilitare, autoturisme, autobuze și motociclete în valoare de peste 100 de milioane de lei, arată un comunicat de presă al instituției. Asta, în contextul în care din totalul de vehicule prevăzute în tabelele de înzestrarea ale structurilor MAI sunt asigurate 53,7% mijloace transport. Dintre acestea, 25% au o vechime de exploatare cuprinsă între 5 și 10 ani.

Anunțul de organizare al licitației a fost făcut pe SEAP pe 16 martie, iar potrivit MAI, urmează fie achiziționate cel puțîn 700 de mașini de poliție, 140 de autovehicule de intervenție și patrulare, 3 autobuze, 135 de autovehicule pentru muncă operativă, 35 de autospeciale de transport reținuți, 35 de motociclete cu dotări specifice muncii de poliție și 90 de autovehicule pentru muncă specifică Poliției de Frontieră.

Anunțul de organizare a licitației prevede 20 de loturi și încheierea de contracte subsecvente trimestriale, cu termen maxim de livrare 30.11.2018.

- Reclamă -

La repartizarea pe loturi s-au avut în vedere următoarele criterii: ponderea deficitului și necesarul structurii, starea tehnică și vechimea parcului auto, precum și prioritățile de dotare ale structurilor cu atribuții de combatere a infracționalității economico-financiare sau judiciare (în special a celor care vin în contact direct cu cetățeanul), a asigurării mobilității structurilor cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice”, arată comunicatul MAI.

În prezent, potrivit MAI, din totalul de vehicule prevăzute în tabelele de înzestrarea ale structurilor MAI sunt asigurate 53,7% mijloace transport. Dintre acestea, 25% au o vechime de exploatare cuprinsă între 5 și 10 ani.

Prin această achiziție, MAI începe practic demersurile din acest an pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați, alte investiții urmând se facă în echipamente de protecție sau pentru reabilitarea unor sedii, inclusiv a unor posturi de poliție„, mai arată comunicatul.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 03.05.2018, ora 16:00, data limita de evaluare a ofertelor fiind 31.08.2018, ora 18:00. Durata acordului este de șase luni, iar valoarea este cuprinsă între 85.394.316,96 și 100.818.781,75 lei, fără TVA. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.
sursa: hotnews.ro
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...